Avocat arestat pentru şantaj

1
465

Avocatul Gheorghe Geamănu, din cadrul Baroului Olt, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub acuzaţiile de şantaj şi asistenţă şi reprezentarea neloială. El a fost prins în flagrant, joi, la biroul său din Craiova, în timp ce primea 5.000 de lei din cei 7.500 lei pe care îi ceruse ca să-i obţină fiului unui doljean o pedeapsă mai mică pentru comiterea infracţiunii de viol. Culmea este că Geamănu era apărătorul ales al victimei celui de la care ceruse bani şi ar fi trebuit să-şi facă datoria faţă de ea. Ieri după-amiază a fost prezentat Curţii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova au anunţat, ieri, că au solicitat Curţii de Apel Craiova arestarea preventivă a avocatului Gheorghe Geamănu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi asistenţă şi reprezentarea neloială. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, „s-a reţinut că la data de 25.03.2015, avocatul Geamănu Gheorghe (Baroul Olt) a constrâns-o pe persoana vătămată Mită Constantin să-i dea suma de 7500 lei, în caz contrar ameninţând că va solicita instanţei de judecată (Curţii de Apel Craiova), în calitate de apărător ales al părţii vătămate minore Corneanu Ionela Maria, ca fiul sus-numitului – Mită Ionuţ Aurelian (minor – condamnat de Tribunalul Dolj la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, pe o durată de 5 ani, pentru comiterea infracţiunii de viol –  prev. de art. 218 alin. 1,2,3 lit. c Cod penal) să fie condamnat la o pedeapsă mai mare iar cuantumul daunelor morale stabilit de instanţa de fond să fie majorat. De asemenea, avocatul Geamănu Gheorghe a precizat că, dacă pretenţiile sale vor fi satisfăcute, va solicita instanţei de judecată clemenţă faţă de inculpatul minor Mită Ionuţ Aurelian, atât cu privire la latura penală cât şi cu privire la latura civilă, fiindu-i indiferent dacă partea vătămată pe care o apără va fi sau nu despăgubită pentru suferinţele morale la care a fost supusă”.

Pentru că nu avea de unde să-i dea suma respectivă, Constantin Mită l-a reclamat pe avocat la Parchet, a povestit totul, iar anchetatorii, după ce s-au convins că se confirmă totul, au pus la punct flagrantul. Astfel, joi, 16 aprilie a.c., Constantin Mită l-a sunat pe avocatul Gheorghe Geamănu şi i-a spus că poate să-i dea suma de 5.000 lei, din cea pretinsă de 7.500 lei, pentru a face ceea ce-i promisese, mai exact să-i ajute fiul în instanţă (la Curtea de Apel Craiova, dosarul aflându-se în calea de atac a apelului), în sensul de a cere o pedeapsă mai mică şi un cuantum al daunelor morale mai mic, contrar intereselor minorei. Cei doi s-au întâlnit chiar la biroul avocatului, din apropierea Judecătoriei Craiova, iar imediat după înmânarea banilor şi-a făcut apariţia echipa operativă formată din procuror şi ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, avocatul fiind ridicat şi dus la audieri. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază a fost prezentat Curţii de Apel Craiova care a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile. La instrumentarea dosarului, procurorii au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

***

Ionuţ Aurelian Mită a fost trimis în judecată în anul 2013, pentru comiterea infracţiunii de viol, iar pe 20 noiembrie 2014 a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Dolj la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 5 ani, plata sumei de 15.000 lei daune morale către partea civilă, 1.000 lei cheltuieli de judecată şi 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Inculpatul a făcut apel, care se judecă acum la Curtea de Apel Craiova, următorul termen fiind stabilit pe 22 mai a.c.

1 COMENTARIU

  1. ma bucur ca i s-a infundat,acelas lucru a facut si cu mine,m-a santajat in acelas fel,si eu am un proces pe rol ,iar este avocatul partii adverse,,RUSINEe un mare mafiot numai cu treburi din astea se ocupa,

Comments are closed.