„Fantasy” – expoziție personală a artistei Cristina Oprea

0
157

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” vă invită luni, 20 aprilie, ora 13.30, la deschiderea expoziţiei personale a artistei prof. dr. Cristina Oprea, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Intitulată ,,Fantasy”, aceasta va avea loc la Galeria de Artă „Aman”.

Născută la Craiova, la 10 septembrie 1970, Cristina Oprea a urmat cursurile de pictură ale Liceului de Arte şi ale Şcolii Populare de Artă din oraşul natal, apoi, între 1990 şi 1996, pe cele ale Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca (clasa profesorilor Ioan Sbârciu şi Ioan Aurel Mureşan). A urmat Studii Aprofundate la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara,  Secţia pictură  de şevalet (2002-2003), şi un Master în „Cercetarea şi Conservarea Mărturiilor Istorice” la Universitatea din Craiova (2005-2007). În prezent este doctor în Istorie la Universitatea craioveană şi doctor în Arte vizuale la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

A deschis câteva zeci de expoziţii personale, încă din timpul studenţiei şi până în prezent, a participat cu lucrări la o mulţime de expoziţii de grup în România, dar şi internaţionale (Franţa, Italia, Spania, Brazilia, Croaţia, Polonia, Olanda, Canada, SUA etc.). A realizat şi ilustraţii grafice la mai multe reviste de cultură, între care „Mozaicul”, „Scrisul Românesc”, „Tribuna” şi „Lettre International”.

Dintre premiile obţinute de Cristina Oprea amintim Diploma de Onoare la Salonul Internaţional de Artă ACEEA’S, Barcelona, Spania (2000); titlul special Medalia Oraşului LE Lorroux-Bottereau, Franţa (1999); Menţiune de Onoare (1995) şi Diplomă de Onoare (1996, 1997) la Salonul Mediteranean de Artă Plastică, Port-de-Bouc, Franţa; Premiul al II-lea la Concursul Naţional de Artă „Voroneţiana”, Suceava, România (1995).