Închisoare cu suspendare, după ce au încercat să calce cu maşina un poliţist

0
553

Patru dintre cei cinci tineri craioveni care în urmă cu aproximativ trei ani au provocat un scandal într-o discotecă din comuna doljeană Botoşeşti-Paia, apoi l-au acroşat cu maşina pe poliţistul care a încercat să-i oprească, nu vor face puşcărie. Cei cinci primiseră, în primă instanţă, pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 7 ani, însă judecătorii de la Curtea de Apel le-au admis recursurile, le-au redus pedepsele şi au dispus suspendarea executării acestora pentru patru dintre inculpaţi. Decizia pronunţată de Curtea de Apel este definitivă.  

Reamintim că Iulian Jumolea, Alexandru Jumolea, Efrim Toader, Marian Olaru şi Gabriel Cîrciumaru, toţi din Craiova, au fost trimişi în judecată, în noiembrie 2009, pentru trei infracţiuni, respectiv ultraj, loviri şi alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Cei cinci craioveni au fost acuzaţi că, în noaptea de 22 spre 23 mai 2009, au provocat scandal într-o discotecă din comuna Botoşeşti-Paia, în timpul altercaţiei o tânără fiind rănită. Incidentul a fost anunţat prin 112 de un paznic comunal, iar la faţa locului a ajuns agentul de poliţie Gheorghe Liviu Moină, ajutorul şefului Postului de Poliţie Botoşeşti-Paia, care i-a găsit pe trei dintre craioveni în faţa discotecii, în timp ce-l loveau pe comunal. Poliţistul a coborât din maşină, a strigat la agresori să se oprească, iar acestia l-au lăsat pe paznic şi au urcat într-un BMW, cu care au demarat în trombă către omul legii. Poliţistul a încercat să se ferească din calea maşinii, însă a fost acroşat de BMW şi aruncat în şanţ. Agentul s-a ridicat, a tras un foc de armă în aer, după care a mai tras trei gloanţe în direcţia maşinii care se îndepărta. Poliţistul a anunţat evenimentul, toate echipajele din localităţile învecinate intrând în alertă, astfel că masina a fost blocată în trafic, pe raza comunei Breasta. Ulterior, s-a stabilit că la volanul BMW-ului era Iulian Jumolea, iar Alexandru Jumolea, Toader, Olaru şi Cîrciumaru erau pasageri. Acesta din urma fusese rănit uşor de unul dintre gloanţele trase de poliţist.

Pe 1 martie 2011 Judecătoria Craiova i-a găsit vinovaţi pe cei cinci craioveni. Iulian Jumolea a primit sapte ani de închisoare pentru ultraj, Efrim, Alexandru Jumolea şi Olaru au fost condamnaţi la câte patru ani, iar Cîrciumaru, care mai avea o condamnare de trei ani închisoare pentru o altă faptă, a primit cinci ani.

Atât procurorii, cât şi inculpaţii au făcut recurs, iar pe 6 aprilie a.c., judecătorii de la Curtea de Apel au admis recursurile inculpaţilor, le-au redus pedepsele şi, cu excepţia lui Cîrciumaru, le-au suspendat executarea acestora. Iulian Jumolea a primit trei ani cu suspendare, Efrim, Alexandru Jumolea şi Olaru – câte doi ani şi şase luni, tot cu suspendare, în timp ce Cîrciumaru are de executat trei ani. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.