Peste 1,5 milioane de proiecte finanțate de UE accesibile în cadrul unei noi platforme publice

0
477

Comisia a lansat Kohesio”, o platformă publică online care reunește toate informațiile referitoare la peste 1,5 milioane de proiecte din toate cele 27 de state membre, finanțate, începând din 2014, din FEDR și FSE.

Comisia a lansat Kohesio”, o platformă publică online care reunește toate informațiile referitoare la peste 1,5 milioane de proiecte din toate cele 27 de state membre, finanțate, începând din 2014, din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul de coeziunepentru  și Fondul social european (FSE). În premieră, se creează și se pune la dispoziția tuturor o platformă cuprinzătoare de date privind proiectele, care va fi disponibilă în toate limbile UE. Realizarea acestei platforme a necesitat o cooperare strânsă cu autoritățile de management din diferite state membre sau regiuni, întrucât proiectele de coeziune sunt gestionate de autoritățile naționale și regionale.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Kohesio oferă, în premieră, un set complet de informații necesare pentru a descoperi în ce mod contribuie politica de coeziune la consolidarea Uniunii noastre. Cu ajutorul Kohesio, politica de coeziune câștigă în deschidere și transparență. Cu doar câteva clicuri, oricine poate afla exact cum investește UE în regiunile și orașele noastre pentru a promova convergența și coeziunea economică, socială și teritorială. Acest nou instrument completează raportul privind coeziunea, care a fost publicat luna trecută, și platforma de date deschise privind coeziunea. Proiectele finanțate prin politica de coeziune nu vor avea secrete pentru nimeni!”

Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, a adăugat: „Fondurile UE pot aduce o schimbare reală pentru toți cetățenii din UE, în special pentru cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru. Fondul social european sprijină oamenii în găsirea unui loc de muncă, ajută lucrătorii și întreprinderile să dobândească competențele necesare pentru o redresare echitabilă, ecologică și digitală și consolidează incluziunea socială. Totodată, fondurile de coeziune pot oferi sprijin statelor membre în eforturile lor de a-i ajuta pe oamenii care fug din calea invaziei Ucrainei de către Rusia. Noua platformă prezintă poveștile din spatele multor proiecte finanțate de UE care investesc în oameni și în regiuni.”