Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială

0
624

Centrul de Resurse și Angajament Ford – CRAF*, inaugurează miercuri, 20.03.2019, orele 13.00, la sediul din str. Calea București, nr. 154A (Fostul Incubator de Afaceri Craiova) Centrul de Asistență și Îndrumare Școlară și Socială / Center of Learning Assistence for School and Society – CLASS.

Destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, CLASS depășește barierele procesului clasic de educare și formare, propunând o alternativă modernă și inovatoare, care combină metode, programe și instrumente specializate, pe care le particularizează în funcție de nevoile și interesele noilor generații. CLASS abordează direct și o altă problemă socială a comunității noastre, respectiv integrarea copiilor și tinerilor proveniți din centre instituționalizate, oferind acces gratuit pentru un număr de copii.

CLASS organizează și susține următoarele programe și ateliere:

  • Program CLASS AFTER SCHOOL (6-10 ani);
  • Programe CLASS HOLLIDAYS – perioada vacanțelor școlare (6-14 ani);
  • Cursuri de limbi moderne – engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă (5-18 ani);
  • Ateliere de dezvoltare personală (6-9 ani);
  • Club de lectură (5-8 ani);
  • Atelier de Paleontologie – pe urmele dinozaurilor (5-8 ani);
  • Atelier de Origami (5-10 ani);
  • Atelier Vorbire și Limbaj – exprimare și expresivitate (6-10 ani)

Toate activitățile organizate în cadrul CLASS vor fi susținute de studenți și absolvenți ai Universității din Craiova; specialiști în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar; cadre didactice ale Universității din Craiova, experți formatori; traineri și sociologi.

* NOTĂ: Centrul de Resurse si Angajament Ford din Craiova (având acronimul CRAF – în română și FREC Craiova în engleză, este unicul Ford Resource and Engagement Centre din Europa și este rezultatul parteneriatului semnat între Ford Motor Company Fund, Asociația pentru Educația SV Oltenia (EDUCOL) și Primăria Craiova.

Centrul de Resurse si Angajament Ford din Craiova (CRAF) acționează ca incubator de antreprenoriat social, unde studenții și absolvenții Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic. CLASS, GoBike și EcOil Cuv sunt cele trei proiecte câștigătoare ale primei competiții (2018) a Programului de antreprenoriat social CRAF.