Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis la împlinirea vârstei de 100 de ani

0
117

Mircea Ionescu QuintusPreşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, ieri, pe fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Ofiţer, în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă la consolidarea unei vieţi politice democratice în România”.

“Sunt bucuros, domnule Quintus, că mă aflu alături de cineva care reprezintă personificarea unui secol de istorie şi a opt decenii de identificare cu valorile liberalismului şi ale democraţiei. Vă doresc «La mulţi ani!» şi sper să continuaţi să inspiraţi, prin puterea exemplului, generaţiile de astăzi. Am admirat întotdeauna seninătatea de pe chipul dumneavoastră, în ciuda faptului că aţi avut în viaţă ani grei, despre care junii politicii nici nu îşi imaginează că pot exista. (…) De aceea, probabil că disputele politice de astăzi, când unii vorbesc despre dictatură în plină democraţie, vă fac deseori să zâmbiţi”, i-a transmis preşedintele lui Mircea Ionescu Quintus.

Şeful statului a recitat, în cadrul discursului, şi o epigramă scrisă de Mircea Ionescu Quintus: “Pentru cine lucră bine, / Vreme trece, vreme vine; / Pentru cine doar petrece, / Vreme vine, vreme trece”.

“Întreaga viaţă vi s-a identificat cu liberalismul şi cred că suntem cu toţii de acord că, în bună parte, liberalismul după 1990 se identifică cu dumneavoastră. Dar, mai mult decât atât, sunteţi un reper prin implicarea în resuscitarea unei culturi a democraţiei, a civismului şi a integrităţii actului politic. Aceste elemente sunt, de fapt, fundamentul ideologic pe care s-a clădit România modernă şi ar trebui să constituie pentru toţi actorii politici un vector în actul decizional”, a mai spus şeful statului.