Şcoala Gimnazială Specială „Sf.Mina” merge pe linia care duce la integrarea şi promovarea tinerilor cu dizabilităţi. Doi copii, cu deficienţe de sănătate, dar perfect integraţi, au obţinut performanţe demne de respect, la faza naţională a „Special Olympics” – Ediţia a IX-a, la tenis de masă. Şi, ca o dovadă în plus, instituţia de învăţământ a primit, ieri, vizita unei delegaţii norvegiene, care a luat pulsul activităţilor desfăşurate în unitatea şcolară, aceasta fiind parte într-un program de dezvoltare desfăşurat de către Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, proiect finanţat de Norvegia, printr-un grant.
Conform Adresei nr.14395/26.01.2016, emisă de către Primăria Municipiului Craiova, s-a solicitat, Şcolii Gimnaziale Speciale „Sf.Mina”, desfăşurarea celei de-a doua activităţi – „Selecţia profesorilor care vor ajuta la identificarea şi depistarea elevilor în situaţii de risc social”, din cadrul Proiectului „Educaţia poate rupe lanţul sărăciei!”, program finanţat de Granturile Norvegiene, fiind cuprinse 23 de instituţii de învăţământ preuniversitar (ciclurile primar, gimnazial, liceal) de masă, la care se adaugă cele trei instituţii care au condiţii speciale. „Am primit, joi, vizita unei delegaţii norvegiene, care a ţinut să observe condiţiile care sunt la dispoziţia elevilor. Impresia a fost deosebită şi au rămas plăcut surprinşi de cele văzute. Sunt convinsă că am dovedit că le asigurăm copiilor toate condiţiile necesare, ba, mai mult, fiind vorba de numai câteva zile, le-a arătat şi ultimele premii obţinute de către elevii noştri la competiţii sportive”, a declarat prof. Eugenia Pascu, director al Şcolii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina”.
Doi campioni
Referinţele managerului sunt clare: zilele trecute, la faza naţională a „Special Olympics”, care s-a desfăşurat la Buzău, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, doi copii au obţonit locurile II şi III, la tenis de masă, la categoria lor de vârstă.
„Avem motive de mândrie şi nu reuşeam fără sprijinul Consiliului Local Municipal Craiova, al Consiliului Judeţean Dolj şi al Clubului Sportiv Şcolar Craiova. Însă, mai multe detalii vă poate oferi, d-na profesor Carolina Bică, cea care i-a îndrumat pe copii”, a mai menţionat Eugenia Pascu. „A fost o competiţie dificilă, la care au participat peste 60 de tineri, din toată ţara, pe două categorii de vârstă – până şi, respectiv peste 15 ani. Noi am fost prezenţi la cea destinată celor mici şi am obţinut locul II, prin Geromir Simion, şi ultima poziţie pe podium – Fernando Căldăraru. Am fost ajutaţi foarte mult de CSS Craiova, care a desemnat un antrenor pentru pregătire, în persoana lui Olimpiu Oproiu, iar lîngă noi a fost şi colegul prof. Alexandru Dicu. A fost cea de-a IX ediţie a concursului, noi revenind după o pauză de nouă ani, fiind prezenţi la ediţia inaugurală ”, a precizat prof. Carolina Bică.