CU GÂNDUL LA ECHIPA DE SUFLET

0
679
Vasilică Găman

La începutul săptămânii, după ce până şi Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal l-a declarat liber de contract, până la sfârşitul lunii iunie, fundaşul Valerică Găman a semnat cu Dinamo Bucureşti. Cu toate că de acum înainte va îmbrăca tricoul rivalei din Şoseaua Ştefan cel Mare, fotbalistul în vârstă de 22 de ani se gândeşte tot la Universitatea Craiova, care va rămâne echipa sa de suflet. „Am semnat pe trei luni cu Dinamo Bucureşti. Mă bucur că, după atâta inactivitate, am ajuns să mă pregătesc cu o echipă. Prima mea dorinţă era să joc în străinătate. A fost acel episod cu Vitesse Arnhem, eu mi-am dorit foarte mult să joc peste hotare, dar decizia s-a dat pe 17 februarie şi Federaţia Olandeză nu a mai putut înregistra contractul pentru că se făceau legitimări până la 31 ianuarie. Nu am putut să semnez, ei îmi oferiseră un contract doar pentru antrenamente, fără să joc, şi nu am acceptat asta. Primul club care m-a contactat când am revenit în ţară a fost Dinamo Bucureşti. Nu mi-e teamă de concurenţă, Ioan Andone va decide cine va fi în formă şi pe cine va folosi. Nu vreau să fiu fals, dar Universitatea Craiova va rămâne echipa mea de suflet. La Dinamo Bucureşti îmi fac meseria, sunt plătit şi voi da sută la sută la antrenamente şi la meciuri. L-am întrebat şi pe Victor Piţurcă şi mi-a zis că pentru mine cel mai bine ar fi să joc. Vom vedea ce va fi de la vară. Atât timp cât este Adrian Mititelu la Universitatea Craiova nu voi mai juca acolo, m-am săturat de iluzii, nu o să mă întorc. Mă bucur că am scăpat de acea atmosferă, de acea presiune negativă care nu te ajută să avansezi în carieră. Cred că suporterii Ştiinţei sunt destul de inteligenţi să înţeleagă situaţia mea. Universitatea Craiova va rămâne pentru mine o echipă aparte, acum îmi fac meseria aici, sunt profesionist”, a afirmat Valerică Găman în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri după-amiază.

Unul dintre cei mai buni fundaşi

Plecat la rându-i de la Universitatea Craiova în această iarnă, Eugen Neagoe consideră că Valerică Găman este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din ţara noastră. „Nu anticipam că Valerică Găman va ajunge la Dinamo Bucureşti. Şi el şi Ştefan Bărboianu voiau să joace în străinătate. Până la urmă, Dinamo Bucureşti este o mare echipă a României. Pot să vă spun că Valerică Găman este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din ţară. Este un handicap pentru Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu că nu s-au antrenat cu o echipă, dar au noroc că există o pauză de două săptămâni, pot să recupereze destul de mult”, a opinat Eugen Neagoe.

Ştefan Bărboianu

Bărboianu, bucuros de proiectul Dinamo

La fel ca Valerică Găman, Ştefan Bărboianu a ales să semneze, tot până în vara acestui an, cu Dinamo Bucureşti, arătându-se bucuros că participă la proiectul demarat de puţin timp de formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. „Mă bucur că m-am alăturat noului proiect Dinamo, că am ales o echipă care îşi doreşte performanţă cu adevărat! În alegerea mea a contat foarte mult faptul că am fost coleg la naţionala de tineret cu Gabriel Torje, Liviu Ganea şi Marius Alexe. Întocmai cum am mai spus, sper să fac performanţă la Dinamo Bucureşti, aşa cum au reuşit şi alţi jucători care au venit de la Universitatea Craiova! Am primit foarte multe mesaje urâte din partea suporterilor olteni… Îmi pare foarte rău pentru ce se întâmplă la Universitatea Craiova, dar sincer omul şi-o mai face şi cu mâna lui!”, a declarat Ştefan Bărboianu.