SCMU Craiova, ce dezamăgire în finala Cupei României!

0
282

Mare dezamăgire a provocat echipa de baschet a Craiovei în finala Cupei României, eveniment găzduit chiar în faţa fanilor olteni, în Sala Polivalentă. Dacă atmosfera a fost una superbă, dezolantă a fost prestaţia echipei, care nu a dat niciodată impresia că poate şi că  vrea să câştige trofeul. Nu eşecul a decepţionat, ci modul în care el s-a produs. Încă de pe vremea când echipa de baschet a Craiovei juca în sala mică, din Valea Vlăicii, dar mai ales de când s-a mutat în Polivalentă, nu am asistat acasă la un astfel de joc, în care craiovenii să nu pretindă nimic, să nu aibă nicio şansă, să nu se agaţe măcar de adversar, să nu creeze măcar suspans, dacă nu spectacol. SCMU a părut o echipă adunată subit, o grămadă de americani şi români care nu au făcut vreun antrenament împreună şi au fost puşi să joace pe “Voinţa” sau “Institut”. Fără nicio strategie, nicio schemă, nimic tactic, pur şi simplu toată lumea încerca să-i paseze lui Michaels Qualls, care invariabil era blocat şi a avut procentaje oribile. Iar Qualls, o tentativă nereuşită de Travis Bureau, cu un joc individualist şi dezlânat, a dezamăgit profund. Americanii Craiovei au dat senzaţia că nu prea le pasă de trofeu, românii Craiovei au luptat cât au putut, dar nu au putut prea mult. Asta deşi cei de la Voluntari au părut o echipă modestă, fără mari posibilităţi, drept dovadă că MVP-ul finalei a fost un român Marcu Badiu.

Echipa SCMU Craiova nu s-a ridicat nicio clipă la nivelul evenimentului organizat de club şi cu atât mai puţin la înălţimea atmosferei creată de fanii olteni, impulsionaţi de Peluza Nord, în Sala Polivalentă. CSO Voluntari, deţinătoarea trofeului, a condus de la început până la final ostilităţile în fieful oltenilor, impunându-se cu 89-75, pe sferturi: 24-15, 21-23, 17-16, 27-21. În zadar au aşteptat entuziaştii suporteri craioveni un „ajutor” din partea echipei antrenate de Michalis Kakiouzis. Craiova s-a concentrat pe anihilarea starului ilfovenilor, Vlad Moldoveanu, dar fiul preşedintelui FRB a fost “cuminte” joi seara.  S-a vrut o dispută tactică, dar a fost un meci în care au abundat erorile, ratările, spre dezamăgirea publicului, în condiţiile în care evenimentul a fost sold-out imediat după deschiderea caselor de bilete.  CSO Voluntari câştigă Cupa României pentru al doilea an consecutiv, de fiecare dată trecând de Craiova în Final Four, acum în ultimul act, anul trecut în semifinale.

Craiova merită felicitată pentru parcurs, dar şi acesta a fost înlesnit de forma de la început de sezon a Oradei, în primul tur, iar în sferturi şi semifiale, comeback-urile echipei lui Kakiouzis cu Timişoara şi Galaţi au purtat serios amprenta fanilor din Bănie, care n-au mai putut face “minuni” şi în finală.

PS: Iritante au fost şi apelurile obsedante la “presiune” făcute de la staţia de amplificare, de parcă publicul nu ar fi ştiut cum şi când să-şi susţină echipa.

Au jucat pentru SCMU Craiova: Wyatt 14 puncte, Qualls 14, Franklin 14, Hawley 12, Gavriloaia 7, Robinson 6, Ţâbârnă 4, Olisemeka 2, Vârnă 2, Voinescu.