50 de autobuze şi 10 tramvaie noi, cu fonduri UE

0
80

În aşteptarea bugetului, Primăria Craiova şi-a creionat lista de proiecte pe fonduri UE pe care le va accesa în acest an. Printre investiţii se află achiziţia de autobuze şi tramvaie noi, precum şi modernizarea întregii infrastructurii legate de transportul cu tramvaiul în Craiova. Din fonduri proprii, Primăria şi-a propus să asfalteze străzile de pământ de la periferia oraşului.

tramvaiAnul 2017 ar trebui să vină cu investiţii în transportul public al Craiovei. Autorităţile locale au anunţat că, pentru acest an, vor accesa fonduri europene pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze noi şi pentru a moderniza depoul de tramvaie şi un tronson de cale de rulare, din zona Ford. “Priorităţile noastre, pentru 2017, sunt reprezentate, printre altele, de achiziţia unui număr de 10 tramvaie, 50 de autobuze şi reabilitarea tronsonului de tramvai de la Henry Ford, staţiile de redresare de la tramvaie care nu au fost abordate şi care sunt eligibile, dar şi reabilitarea depoului de tramvaie. Totodată, intenţionăm să accesăm fondurile europene şi pentru reabilitarea câtorva dintre intersecţiile cu probleme din municipiu, precum cea de la ieşirea din pasajul subteran, intersecţia din capătul bulevardului Romanescu, de la Madona şi alte câteva intersecţii pe care intenţionăm să le prindem în aceste proiecte”, a declarat primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu.

Reabilitarea termică a blocurilor se continuă

Pe lista de investiţii cu fonduri europene al Primăriei Craiova se află şi amenajarea unui parc de distracţii, care a fost anunţat de fostul primar Lia Olguţa Vasilescu încă din mandatul trecut. “În zona Craioviţa Veche avem un teren de 4-5 hectare care poate fi transformat într-un punct de agrement. Este o baltă în jurul căreia vrem să facem un parc”, a menţionat primarul interimar Mihail Genoiu.

Autorităţile locale au anunţat că se continuă, şi în acest an, proiectul de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene, dar că se vine cu o noutate în ceea ce priveşte separarea pe orizontală a distribuţiei de energie termică. “Noul ghid include, ca noutate, separarea pe orizontală a distribuţiei de energie termică. De săptămâna viitoare, vom avea zilnic întâlniri cu asociaţiile de locatari, în sala mare a Primăriei, cărora le vom prezenta ceea ce s-a realizat în ediţia trecută de fonduri europene, blocurile care s-au reabilitat, inclusiv cu fotografii şi filme. Totodată, am invitat proprietari din blocurile deja reabilitate, care să împărtăşească din propria lor experienţă”, a declarat Mihail Genoiu.

Strada „Henry Ford” va intra în reparaţii

autobuzPe lângă proiectele cu fonduri europene, Primăria Craiova va continua şi investiţiile cu bani de la bugetul local. Primele lucrări sunt anunţate în zona fabricii Ford, unde vor fi reabilitate peroanele de la tramvai şi modernizată şi strada „Henry Ford”. «Imediat ce vremea va permite, vom demara lucrările la strada „H. Ford”. Beneficiem de o licitaţie pe care am organizat-o în cursul anului trecut şi o putem acum bugeta. Am abordat, totodată, problema peroanelor din acea zonă, unde este un flux foarte mare de oameni, fiind schimburile între ture de la compania Ford», a precizat Genoiu. După reabilitarea străzii „Henry Ford”, vor  intra în reabilitare mai multe străzi, precum „Gârleşti” (cu străpungere în Centura de Nord), „Eliza Opran”, „Razelm”, „Izvorul Rece”, „Allecu Russo”, „Maria Rosseti” şi „Poienii”, străzi aflate într-o stare deplorabilă.

Asfaltări la periferie

Anul acesta, autorităţile locale au anunţat că vor încheia şi un acord-cadru pentru investiţii pe străzile de pământ. Acesta se găsesc la periferia Craiovei şi vor fi asfaltate, după cum au anunţat reprezentanţii municipalităţii. „Anul acesta intenţionăm să facem un acord-cadru pentru străzile de la periferie, care nu au avut niciodată asfalt. Pentru o mare parte dintre străzile neasfaltate avem deja studiul de fezabilitate. Tot acest pachet va fi licitat imediat ce avem bugetul pentru a putea interveni asupra lor. De anul acesta, vor fi asfaltate majoritatea străzilor care nu au avut asfalt până acum. Ele vor fi duse la capăt cu prioritate, imediat ce va fi demarată procedura de achiziţie publică”, a explicat primarul interimar Mihail Genoiu.