Mădălin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii au respins şi a doua solicitare a DNA

0
192

Decizia privind arestarea lui Nicolae Păun, amânată până în 24 februarie

Deputaţii au respins, ieri, solicitarea DNA privind arestarea deputatului PSD Mădălin Voicu. Rezultatului a fost de 158 voturi “împotrivă” şi doar 103 “pentru”, potrivit Mediafax. Mădălin Voicu a refuzat să comenteze votul favorabil pe care l-a primit din partea Camerei Deputaţilor. “Nu vreau să comentez. Vă rog să mă înţelegeţi. Nu voi mai vorbi despre justiţie în public”, a spus Voicu.

Solicitarea DNA de arestare a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun a fost, în schimb, amânată. Votul va fi reluat miercurea viitoare, pe 24 februarie, potrivit unor surse parlamentare. La şedinţa au fost înregistraţi 178 de deputaţi, iar 191 era cvorumul regulamentar pentru luarea unei decizii. Procedura de vot secret, cu bile, asupra solicitării DNA de arestare preventivă a deputatului minorităţilor a avut loc, însă voturile nu au mai fost numărate.

“În sală au fost 178 de deputaţi, întrucât cvorumul de şedinţă pentru vot final este de 191 de persoane, se constată că nu am avut cvorum de şedinţă la acest vot, deci nu are sens să fi numărat, pentru că el nu poate fi exercitat” a declarat secretarul Biroului Permanent Niculae Mircovici.

După suspendarea plenului, din lipsă de cvorum, membrii Biroului Permanent au fost convocaţi la şedinţă.

Deputaţii au aprobat, în schimb, solicitarea DNA de reţinere a lui Păun, care este anchetat pentru trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii şi deturnare de fonduri.

„Cererile DNA nu au trecut din cauza simpatiei”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, după votul în cazul Mădălin Voicu din Camera Deputaţilor, că solicitările DNA nu au trecut „din cauza simpatiei” pe care cei din PSD i-o poartă lui Mădălin Voicu.

Dragnea a susţinut, însă, că voturi împotrivă au existat de la toate partidele. “Din ce am înţeles de la colegii mei, unii au votat ca mine pentru ridicarea imunităţii, alţii au votat împotrivă, ca şi cei de la alte partide (…) Situaţia este că de la toate partidele s-a votat şi pentru şi împotrivă (…) Astăzi, de dimineaţă, discutând cu unii colegi de-ai dumneavoastră (jurnalişti n.r.) mi-au spus că, din ce au simţit, din ce au vorbit cu colegii mei, a existat o oarecare simpatie şi se pare că asta a contat (…) Din păcate, am ajuns în situaţia în care datorită sau din cauza simpatiei, cele două voturi nu au trecut”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă va exista o sancţiune la nivelul PSD pentru deputaţii care au votat împotriva cererilor DNA, Dragnea a spus că ”nici măcar nu ştim care sunt aceia”. Înaintea votului, liderul PSD dădea garanţii că toţi deputaţii vor vota în favoarea solicitărilor DNA.