Investiţie de 1,5 milioane de euro: „Implementarea unui sistem integrat de e-administraţie la nivelul CJ şi al unor UAT-uri din judeţul Dolj”

0
100

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, ieri, alături de reprezentanţii primăriilor şi factorii implicaţi în derularea proiectului „Implementarea unui sistem integrat de e-administraţie la nivelul CJ şi al unor UAT-uri din judeţul Dolj”, la întâlnirea de lucru care a marcat debutul investiţiei în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, finanţată din fonduri europene. Finanţarea a fost obţinută de CJ Dolj din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Cu acest prilej, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat că instituţia a lansat în implementare, în total, trei astfel de proiecte pe care le coordonează şi care vor înlesni în mod semnificativ activitatea administraţiilor locale partenere, în special prin asigurarea unei evidenţe exacte a proprietăţilor şi suprafeţelor de teren ale contribuabililor. „Mă bucur că suntem parteneri în acest proiect, mai ales pentru că, pe această cale, putem rezolva o serie de neajunsuri pentru judeţul Dolj şi pentru comunităţile locale pe care le conduceţi. Sigur că această investiţie, realizată cu finanţare europeană, va aduce beneficii localităţilor dumneavoastră, dar, în acelaşi timp, este un proiect pentru care vă cer toată atenţia şi toată implicarea cu care, de regulă, abordaţi orice astfel de iniţiativă în folosul cetăţenilor. Suntem unul dintre judeţele mari ale României, însumând 111 localităţi, dar, din păcate, nu s-a reuşit introducerea tuturor primăriilor în acest demers susţinut din fonduri europene, chiar dacă noi ne-am zbătut şi am făcut tot posibilul pentru a aduce alături de noi cât mai multe unităţi administrativ-teritoriale”, a subliniat Ion Prioteasa.

Implementarea unor sisteme integrate destinate gestionării în format electronic a Registrului Agricol

Şeful administraţiei doljene a spus ieri că în cele din urmă a fost acordată finanţare, pentru trei astfel de proiecte, care grupează aproape jumătate din administraţiile locale doljene, având o valoare cumulată de peste 4,5 milioane de euro, şi iată că toate trei au intrat în linie dreaptă, de acum lucrându-se efectiv la punerea în operă a acestor sisteme informatice. „Ne aflăm la începutul unui an plin, cu foarte multe investiţii pe care le continuăm, dar şi cu altele pe care acum le lansăm, însă sper ca, în decembrie, să putem trage linie şi să spunem, încă o dată, că am reuşit în tot ceea ce ne-am propus”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Cele trei proiecte prevăd achiziţionarea echipamentelor, a aplicaţiilor informatice şi implementarea unor sisteme integrate destinate gestionării în format electronic a Registrului Agricol, precum şi a unei serii de activităţi financiar-contabile, bugetare şi de evidenţă a taxelor şi impozitelor locale la nivelul primăriilor partenere.

Proiectele „Implementarea unui sistem integrat de e-administraţie la nivelul CJ Dolj şi al unor UAT-uri din judeţul Dolj“, „Sistem informatic geografic de management agricol la CJ Dolj şi UAT-uri“ şi „Sistem informatic integrat privind gospodăriile şi exploataţiile agricole din judeţul Dolj“ sunt derulate de consiliul judeţean, în calitate de lider, în parteneriat cu un număr total de 45 de unităţi administrativ-teritoriale.