BCR : plafon de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă

0
49

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut un plafon de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă. Sumele pot fi folosite la achiziţia oricarui tip de locuinţă prin programul Prima Casă. BCR estimează că va acorda peste 7.500 de noi credite Prima Casă.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 38.000 de credite, în valoare de peste 6,3 miliarde lei. “BCR a primit un plafon în valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 7. Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarşitul anului”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

538 de unităţi retail

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare in 2014 a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă. Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri. BCR promovează, o ofertă de top pentru creditul Prima Casă – indicele Robor la 3 luni + 2,3 marjă pentru clienţii cu virare salariu. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 538 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.