Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a vizitat taberele de refugiaţi situate la graniţa dintre Siria şi Iordania

0
97

O delegaţie a Comitetului Parlamentului European pentru Migraţie şi Azil a fost zilele acestea într-o misiune de anchetă în Iordania, scopul acesteia fiind de a evalua situaţia refugiaţilor sirieni din această zonă. Programul delegaţiei a inclus vizite în taberele de refugiaţi, în centre de luare în evidenţă, cât şi schimburi de opinii cu oficialii iordanieni şi cu reprezentanţi ai ONU şi ONG-uri. Vizita face parte din pregătirile pentru revizuirea generală a legislaţiei privind azilul ale Uniunii Europene din lunile viitoare.

Marian Jean Marinescu

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele PPE, a vizitat săptămâna trecută, împreună cu Hubert Pirker, membru al Parlamentului European, taberele de refugiaţi situate la graniţa dintre Siria şi Iordania. “Criza umanitară provocată de conflictele din Siria şi presiunea rezultată asupra ţărilor vecine este extrem de îngrijorătoare. Este, într-adevăr, extrem de impresionant să vezi eforturile depuse şi ajutorul oferit refugiaţilor de către autorităţile iordaniene”, a subliniat Marian Jean Marinescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Amman, în Iordania.

„Este nevoie de o mai bună coordonare!”

La rândul său,

Hubert Pirker

a ţinut să remarce în mod special eforturile multor organizaţii internaţionale pentru ajutorarea refugiaţilor, dar a remarcat, totodată necesitatea unei coordonări mai bune a acţiunilor acestor ONG-uri. “Multe dintre aceste organizaţii de ajutorare nu acţionează într-o manieră coordonată şi de aici apare o lipsă de eficienţă. Pentru ca ajutorul să ajungă la cei care au nevoie trebuie să existe o mai bună coordonare între organizaţii”, a declarat acesta.

Vicepreşedintele PPE, Marian Jean Marinescu, este de părere ca efortul legat de aceste tabere de refugiaţi să fie împărţit între statele arabe. “Iordania şi celelalte state vecine trebuie să-şi menţină graniţele deschise pentru a accepta civilii aflaţi în pericol în Siria. Pe termen mediu, va trebui pus la punct un concept regional de securitate, împreună cu celelalte state din zonă”, a subliniat europarlamentarul democrat-liberal.

Totodată, Hubert Pirker a atras atenţia asupra serioaselor probleme de securitate din taberele de refugiați: “Securitatea poate fi garantată numai dacă ofițerii de poliție sunt permanent la datorie.”