Start pentru concursul „Mesajul meu antidrog”

0
155

Reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Craiova au lansat ieri concursul naţional „Mesajul meu antidrog”. Ajunsă la cea de-a noua ediţie, competiţia se adresează, în prima fază, tuturor elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţ. Aceştia au posbilitatea de a-şi exprima din nou mesajele în favoarea unui stil de viaţă sănătos fără droguri, tutun, alcool sau substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, denumite impropriu etnobotanice.

Secţiunile concursului cuprind pagina web, cu trei secţiuni, eseu literar, eseu literar în limba romani, film de scurt metraj, spot, fotografie digitală şi arte vizuale. Regulamentul concursului va fi disponibil, în curând pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, unul din partenerii în derularea acestui proiect, iar elevii şi profesorii care sunt interesaţi să se implice se vor putea documenta cu privire la secţiunile şi metodologia concursului. „Concursul a prins foarte bine la nivel local. Scopul este de a reduce numărul de noi consumatori de droguri. Tinerii trebuie să ştie care sunt implicaţiile consumului de droguri şi să se ferească. Tot în privinţa concursului pot spune că, noi, la nivel naţional, am avut mai mereu succes”, a declarat Florin Nicolăiţă, coordonatorul Centrului Antidrog Dolj.

Cu ocazia lansării concursului, ieri, au fost acordate şi premiile obţinute la nivel naţional de doi elevi din Dolj: Bianca Ştefania Băluţă, elevă la CN „Ştefan Velovan” din Craiova, premiul I la secţiunea „Film”, a cărei lucrare a fost coordonată de prof. Renata Stănescu şi Cristian Ionuţ Frimu, elev la Gr. Şc. „George Bibescu” din Craiova, premiul III la secţiunea „Fotografie digitală”, a cărui lucrare a fost coordonată de prof. Paula Mitruţi.