Craiova, între mall-uri şi spitale

3
187

Craiovenii vor avea parte de un al doilea şi al treilea mall, dar şi de un spital municipal nou. Primarul Antonie Solomon a afirmat că unitatea spitalicească va fi ridicată la iniţiativa sa,  cu fonduri europene sau, dacă nu e posibil, cu bani de la bugetul local.

Antonie Solomon

Edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat, în ultima sa conferinţă de presă, că proiectul cel mai important al său este, în acest an, construirea unui spital municipal. Primarul a precizat că, dacă va fi ales din nou în funcţie, va dota oraşul cu încă o unitate spitalicească, care ar trebui să fie cea mai modernă dintre toate. “Voi face un spital municipal. Este dorinţa mea şi cred că a tuturor craiovenilor. Să avem un spital dotat fiindcă sănătatea înseamnă foarte mult pentru toţi oamenii”, a declarat acesta. Solomon a mai spus că se încearcă să fie ridicat cu fonduri externe, dar dacă nu se va putea, va fi construit cu bani de la bugetul local, indiferent de costurile proiectului.

Spital municipal cu banii oricui

Solomon a spus că spitalul a devenit o “dorinţă arzătoare”  întrucât, în ultimul timp, a trebuit să meargă de multe ori la medici şi a constatat că infrastructura oraşului este depăşită. “Îţi dai seama că este nevoie de un spital când ajungi într-unul dintre ele. De vreo 15 ani merg pe la doctori cu părinţii mei şi pot să spun că eu cunosc  Spitalul nr. 1 aproape pe de rost. Şi m-am convins că mai avem nevoie de încă unul”. În opinia primarului, sănătatea şi învăţământul sunt priorităţile pentru oricare popor.  “Dacă nu ai sănătate şi educaţie, eşti pe cale de dispariţie, fără aceste lucruri e greu să te menţii în modializarea asta. Şi e păcat să ne pierdem identitatea în timp”.

Loc de cheltuit banii

În acelaşi timp, Solomon a precizat că va continua şi celelalte proiecte privind dezvoltarea Craiovei, urmărind să facă din acest municipiu un punct turistic al ţării. “Vreau să văd Craiova ca şi o capitală turistică,  acesta eeste of-ul meu. Când te duci la Paris – bineînţeles, păstrând proporţiile –, la Praga, la Barcelona, ce îţi sare în ochi? Adică te duci la Valencia nu ca să vizitezi nu ştiu ce fabrică Ford, ci ca să vezi oraşul. Vizitezi o grămadă şi spui: mă, ce oraş!”. Solomon spune că Bănia trebuie să se dezvolte pe acelaşi principiu: “Să fie un aspirator de bani, să vină lumea să îşi cheltuiască banii, iar partea de industrie să o dezvoltăm în jurul ei, în zona metropolitană”.

Parcurile şi muzeele, zestrea Băniei

Solomon spune că turiştii au ce să viziteze chiar şi acum, în Craiova, chiar dacă nu sunt gata investiţiilor noi, între care perla coroanei pare să fie Water Park-ului din Parcul Tineretului. Întrebat care ar fi punctele de atracţie, primarul a enumerat parcurile şi muzeele. “Îţi spun eu ce să viziteze: ai două parcuri, unice în ţară şi poate în Europa. Nu merită vizitat Parcul Romanescu sau Parcul Tineretului? Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei, cu toate exponatele şi sala Brâncuşi, există aici. Cei care iubesc istoria, care vor să vadă ce înseamnă Grigorescu şi mai ştiu eu cine pictează pe aici şi ce exponate au”. Craiova va fi căutată şi pentru mall-urile sale, pentru că “o să vină şi al doilea şi al treilea mall, în care să vii să te relaxezi, să te destresezi”.

 

3 COMENTARII

  1. Cu o nesimtire rara, acest infatuat compara mereu Craiova cu marile capitale si metropole europene, in special cu Viena. Cei carea nu au vizitat aceste orase, il cred!
    Pot gasi pe internet cel putin 10 parcuri care sunt peste Parcul Romanescu, care nu are nici macar un WC public igenic.
    Am priceput! Numai eu construiesc un spita modern, indiferent ct va costa, numai sa mai ma alegeti! Pai daca renunta la panselute, la intretinere meselor se sah si pinpong şi, mai ales, a costisitoarelor fântâni arteziene solomoniste, pote construi un spital modern! Nu am spus nimc de dezapezire si de asfaltul cu Delta!

  2. Desi declara ca ,,de vreo 15 ani merg la doctor cu parintii” Solomon abia acum si-a dat seama ca nu avem spitale dotate. Mai vrea un mandat ca sa construiasca un spital. Iata cum se contrazice singur prin propriile declaratii…,,sanatatea si invatamantul sunt prioritatile pentru oricare popor”. Insa se lauda in continuare cu Parcul Tineretului unde a ingropat milioane de euro, sperand sa vina turistii la Craiova. Intrebarea este: nu trebuia,oare, sa faca mai intai spitale, scoli, gradinite, etc si mai apoi sa faca parcuri in padure?? Pentru ca asta e realitatea. A facut un parc in padure. Ne vorbeste de ,,Craiova, oras turistic” si, da si cateva exemple. Dumnezeule…cum poti sa compari Barcelona sau Valencia cu Craiova. Sa nu mai vorbim de Praga, care, dupa parerea mea, este cel mai frumos oras european. Acolo e adevarata istorie pentru ca oamenii au stiut sa o pastreze. Craiova este cel mare chici pe care l-am vazut, multumita primarului si arhitectilor din primarie. Faceti o comparatie intre centrul Craiovei si centrul Sibiului!!!

  3. Ce-i lipseste chelului tichia de margaritar, mall-uri si fintini insa spitalele au ajuns ruine, aqua park si alte aiureli – bani cheltuiti fara nerusinare de un incompetent

Comments are closed.