”U” Craiova, învinsă de polonezii de la Pogon

0
413

Într-un amical disputat în Antalya, Universitatea Craiova a fost învinsă cu 3-1 de Pogon Szczecin (locul 3 în prima ligă poloneză). Oaspeții au avut 2-0, marcatori: austriacul Spiridonovic (14) și neamțul Benyamina (31). Cicâldău (39) a înscris înainte de pauză, din penalty. Polonezii au mai punctat o dată în partea secundă, prin grecul Manias (71).

Cornel Papură a început cu formula: Pigliacelli – Martic, Cosic, Acka, Mățel – Mateiu – cpt, Cicâldău, Nistor – Ivan, Roman, Mihăilă.

Din minutul 60 au jucat: Marinescu – Vlădoiu, Bălașa – cpt., Tiago Ferreira, Juncu – I. Popescu, Danciu, – Bărbuț, Nițu, Baiaram. Lipsesc în continuare Koljic, Bancu și Gardoș, aflați în recuperare, în timp ce Vătăjelu are o răceală puternică.

Pogon a început cu: Stipica – Stec, Lasicki, Zech, R. Nunes – Podstawski, Dabrowski – Hosticka, Kowalczyck, Spiridonovic – Benyamina. Au intrat pe parcurs: Malec, Balczewick, Manias, Smolinski, Cibicki, Fomitschow, Cichon, Kwieczien.

Ca joc, polonezii au arătat că sunt superior valoric, chiar dacă a fost primul lor meci amical și încă nu au ritm. Deși jucase și cu o zi mai devreme, cu elvețienii de la Aarau, Craiova a abordat meciul cu determinare, de parcă a fost unul oficial, și s-a ridicat la nivelul adversarei în multe momente, numai că execuțiile trădează o lipsă de valoare în unele compartimente. Din păcate, jucători precum Ivan și Roman par irecuperabil ca formă, în timp ce problemele din centrul defensivei sunt la fel de evidente, însă nu vedem nicio achiziție în acea zonă. Față de meciul cu Aarau, puștii au intrat mai hotărâți, mai dornici să arate că nu s-au dus degeaba în Antalya dar nu pot convinge. Deși pretinde că are buget de o jumătate de milion de euro pentru juniori, Craiova nu poate propune un al doilea jucător ”under” decent în primul 11.

În precedentele amicale din Antalya, alb-albaştrii au învins cu 2-0 formaţia Eintracht Braunschweig (Liga a III-a din Germania), și au pierdut cu 1-0 cu FC Aarau (locul 7 în liga a II-a din Elveția).

Celelalte amicale ale echipei din Bănie:  Universitatea Craiova –  Zagłębie Lubin (locul 10 în prima ligă poloneză), pe 23 ianuarie, Universitatea Craiova – Wolfsberger AC (locul 4 în prima ligă austriacă), pe 24 ianuarie.