Universitatea Craiova a avut noroc la tragerea la sorţi a sferturilor Cupei României, urmând să întâlnească formaţia din Liga a III-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
La tragerea la sorţi a sferturilor Cupei României, pentru Craiova erau de evitat adversari redutabili precum campioana, CFR Cluj, singura echipă pe care Craiova ar fi întâlnit-o pe teren propriu în această fază, Viitorul, întărită de Hagi în iarna aceasta, primul adversar al Ştiinţei în 2019, sau trupa lui Neagoe, Sepsi, care le-a luat alb-albaştrilor 4 puncte şi 6 în acest campionat şi i-a chinuit serios. Erau de acceptat rivali precum Astra, prinsă în lupta pentru play-off când se vor juca sferturile Cupei, Hermannstadt, învinsa Ştiinţei din finala de anul trecut, precum şi nou-promovata Dunărea Călăraşi, bătută deja de două ori de olteni în acest sezon. Jackpot-ul pentru oricare dintre cele 7 echipe din primul eşalon era o întâlnire cu singura formaţie de eşalon inferior, şi chiar una din Liga a III-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Noroc a avut chiar deţinătoarea trofeului, Craiova, care astfel se va duela în premieră cu formaţia harghiteană. Aşadar, oltenii vor merge la „polul frigului din România” chiar la sfârşitul lunii februarie, când ar putea evolua la temperaturi foarte scăzute. Celelalte 3 meciuri din sferturi sunt: Sepsi – CFR Cluj, Hermannstadt – Viitorul, Dunărea Călăraşi – Astra Giurgiu. Jocurile din cadrul sferturilor Cupei României vor avea loc în perioada 26-28 februarie. Semifinalele se vor disputa tur-retur.
Prezent la Casa Fotbalului pentru tragerea la sorţi, Ovidiu Costeştin, managerul executiv al Ştiinţei, a declarat: „Nu trebuie să facem aceleaşi greşeli pe care le-a făcut Dinamo, nu trebuie să tratăm adversarul de sus, trebuie să abordăm jocul cu maximă seriozitate. Vom avea un adversar dificil şi în vremea de la Miercurea Ciuc. Nu ştiu dacă se va juca acolo, fiindcă la ultimul meci au fost probleme cu nocturna, nu a fost suficient de puternică, a deranjat jucătorii. Trebuie să fim foarte atenţi la toate detaliile”.
Ciucanii au eliminat Dinamo în optimi
În tururile anterioare, Ştiinţa a întâlnit tot formaţii de eşalon inferior, Sportul Snagov (Liga a II-a) şi Turris Tr. Măgurele (Liga a III-a), în timp ce formaţia din Miercurea Ciuc a eliminat echipele: AFC Hărman (Liga a III-a), scor 2-0 Aerostar Bacău (Liga a II-a), scor 3-2, Energeticianul Petroşani (Liga a II-a), scor 2-1. În sfârşit, în optimi, ciucanii au reuşit marea surpriză, trecând de Dinamo, după executarea loviturilor de departajare. Formaţia sponsorizată de guvernul maghiar s-a impus în faţa trupei lui Mircea Rednic, după ce a condus cu 2-0 şi a fost egalată la 2, iar după 120 de minute scorul a fost 3-3.
La finalul turului seriei C5, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc este pe locul 3, la 6 puncte de liderul ASCF Comuna Recea. Antrenorul formaţiei harghitene este Valentin Suciu, cel care a întâlnit Universitatea Craiova în Cupa României şi în ultimele două sezoane, când se afla pe banca formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe, de fiecare dată alb-albaştrii impunându-se. De câţiva ani, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a încheiat un parteneriat cu Academia Ferenc Puşkaş. În contractul de finanţare cu guvernul de la Bedapesta este prevăzută o clauză prin care cel puţin 80% dintre jucători să fie de etnie maghiară. Formaţia din Ţinutul Secuiesc are în lot şi 3 jucători străini: spaniolul Eder Gonzalez, marocanul Soufiane Jebari şi brazilianul Fabio Guaru. Vedetele echipei sunt Szilard Veres (mijlocaş, 22 ani, ex-CFR Cluj), Szilárd Mitra (mijlocaş, 31 ani, ex-Sepsi) şi Fabio Guaru (fundaş, 31 ani, ex- Puskás Akadémia si Békéscsaba). Stadionul din Miercurea Ciuc are o capacitate de 800 de locuri şi probabil acestea vor fi suplimentate cu ocazia acestui meci până la 1000 de scaune, asta însemnând că maxim 50 de suporteri craioveni vor putea asista la meci din sectorul oaspeţilor.