Deputatul Nicolae Giugea susţine campania elevilor prin care se solicită abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun

0
269

Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea a vorbit astăzi, în cadrul unei conferinţei de presă, susţinută la sediul PNL despre situaţia critică de la Complexul Energetic Oltenia.  ”Ceea ce se întâmpă acum la Complexul Energetic Oltenia este rezultatul politicii dezastruoase inițiate de Darius Vâlcov. După toate aberațiile care au pus pe butuci economia din România, instituirea taxei de 2% pe cifra de afaceri care se aplică companiilor din energie afectează în mod direct, în producătorii de cărbune.” a spus deputatul liberal. El a mai adăugat că oricum CEO avea dificultăți ca urmare a creșterii prețurilor certificatelor CO2. Astfel au fost diminuate rezervele financiare ale companiei. Situația dificilă de la Complexul Energetic Oltenia este cunoscută de mult timp, însă nimeni nu a rezolvat problemele, acestea fiind rostogolite de la an la an. Trebuiau făcute investiții importante pentru a fi rentabilizată, în condițiile în care este un important producător de energie electrică. Nu se mai fac de mult reparații importante la CEO, ci doar cârpeli și este o problemă de timp până va deveni nefuncțională.  Expropieri pentru asigurarea frontului de lucru nu se mai fac de 5 ani, așa că în curând nu vor mai avea de unde să extragă cărbuni….”, a explicat parlamentarul doljean.

La rândul său, consilierul local Marinel Florescu, prezent de asemenea la conferinţa de presă, s-a referit la situația transportului în comun din Craiova. ”Cea mai importantă problemă a RAT o reprezintă  numărul redus de mijloace auto. În Craiova la ore de vârf circulă maxim 90 de autobuze și 10 tramvaie, în timp ce, de exemplu, la Cluj sunt 250 de autobuze, 50 de tramvaie și 40 de troleibuze.  Parcul auto al RAT este vechi, existând în circulație autobuze din anii 80, sau din cele cumpărate acum 15 ani la mâna a doua. S-a ajuns în situația să fie luate piese de pe unele autobuze pentru a fi puse pe altele” a precizat consilierul PNL. Liberalii au stabilit o serie de măsuri urgente pentru îmbunătățirea transportului în comun din oraș pe care le vor aplica în momentul în care vor prelua conducerea Primăriei Craiova. Acestea vizează achiziționarea a 50 de autobuze și 10 tramvaie, investiții în atelierele de reparații, realizarea unui nou studiu de trafic, sau realizarea, acolo unde se poate, a unei linii de circulație doar pentru transportul în comun.

 De asemenea, Nicolae Giugea a anunțat că se alătură campaniei inițiate de Consiliul Elevilor prin care se solicită gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru elevii din școlile craiovene. ”În momentul de față de această gratuitate beneficiază doar pensionarii și cred că este momentul să le acordăm și elevilor o astfel de facilitate.”