Burleanu: „Vrem să jucăm amicalul cu Suedia la Craiova”

0
163

Preşedintele FRF, prezent ieri în Bănie, spune că nu va mai face vreun compromis la viitoarele alegeri

Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a venit ieri la Craiova la invitaţia preşedintelui divizionarei C, CSO Filiaşi, Florin Spânu, reprezentant al Ligii a III-a în Comitetul Executiv al FRF, care şi-a aniversat ziua de naştere. Însoţit de Gheorghiţă Geolgău şi de Gabriel Bodescu, şeful fotbalului a profitat de ocazie pentru a se întâlni şi cu membrii afiliaţi, la sediul AJF Dolj. Înainte de întâlnire, a răspuns câtorva întrebări, majoritatea legate de alegerile de la FRF, din 18 aprilie.

Răzvan Burleanu despre….

…organizarea meciului cu Suedia la Craiova: „Am deschis o comunicare cu autorităţile locale pentru a organiza meciul cu Suedia, de pe 27 martie, la Craiova. Ne doream încă de anul trecut să jucăm în Bănie, ne dorim şi acum, cred că şi autorităţile locale îşi doresc, este ca şi într-o căsnicie, când ambele părţi îşi doresc…Totuşi, deocamdată nu am apucat să discut cu domnul primar. Nu putem vorbi de o revanşă în faţa Suediei după eliminarea de la World Cup 1994, pentru a ne revanşa trebuie să vorbim de un meci oficial şi de unul care să conteze”.

…tragerea la sorţi a grupelor Ligii Naţiunilor: „Aşteptăm să vedem cu cine vom pica la tragerea la sorţi şi apoi vom fixa şi al doilea amical din martie, fiindcă nu vrem să jucăm cu vreo echipă pe care o vom întâlni şi în Liga Naţiunilor. Îmi doresc să picăm cu echipe pe care le putem bate, astfel încât să terminăm Liga Naţiunilor pe primul loc”.

…planul său pentru alegerile FRF: „Am demarat deja discuţiile cu membrii afiliaţi în privinţa alegerilor, am început deja să le prezint oamenilor proiectul meu. Nu aş fi intrat în această competiţie pentru un nou mandat dacă nu aş fi considerat că sunt capabil să asigur continuitatea proiectelor. Fiecare candidat trebuie să-şi prezinte proiectele membrilor afiliaţi, iar aceştia vor lua cea mai bună decizie. Membrii FRF vor decide dacă vom continua împreună. Nu vreau să uităm că am plecat de la un deficit uriaş. Eu, ca manager, nu fac selecţiile naţionale, nici nu antrenez una dintre echipele naţionale, treaba mea este să asigur fondurile necesare pentru îndeplinirea tuturor proiectelor”

… noua postură a lui Gică Popescu: „Nu am discutat până acum cu Gică Popescu, în prin primul rând pentru că nu am primit niciun răspuns oficial din partea guvernului, ca să ştim de pe ce poziţii să comunicăm”

… relaţia cu Ionuţ Lupescu: „Nu ştiu dacă va candida la şefia FRF. Relaţiile mele cu Lupescu sunt bune, comunicăm cu el, eu şi colegii mei din zona tehnică”

…Marcel Puşcaş: „La alegerile precedente am fost obligat să mă aliez cu el. Ce-mi doresc pentru viitoarele alegeri este să nu mai fac niciun compromis”.

…Florin Prunea: „Este o persoană foarte cunoscută, dar care în interiorul fobalului nu este cunoscută pentru lucrurile bune şi nu aş vrea să spun mai multe”

…amestecul politicului în alegerile de la FRF: „Nu mă tem nici de jocuri de culise, nici de anumite alianţe. Nu cred că politicul se va amesteca în alegeri. În 2014, când am candidat, nu am avut nicio întâlnire cu vreun lider politic de la vremea respectivă. Fotbalul trebuie să stea departe de orice decizie politică. În politică sunt mai multe partide, iar în fiecare partid sunt majorităţi, aşa că, dacă ar fi sprijinit politic, preşedintele Federaţiei ar trebui fie permanent atent la aceste schimbări din plan politic, am fi într-o situaţie similară ţărilor din lumea a treia, cu toate riscurile de rigoare, de suspendare şi aşa mai departe”.

…centrele de juniori: „La juniori îmi doresc să avem un sistem de clasificare a academiilor, a centrelor, fiindcă îmi doresc să întărim această fundaţie a fotbalului, reprezentată de sectorul juvenil”

…numărul de echipe din Liga I: „Îmi doresc un campionat cu 16 echipe. Am foarte multe argumente pentru a mări numărul de echipe, dar unul dintre ele este faptul că vin multe echipe de tradiţie din spate, din eşaloanele inferioare, şi ne dorim să le oferim o şansă în plus de a ajunge în prima ligă. O nereuşită a mea în acest prim mandat este revenirea la sistemul cu 18 echipe în Liga I, pe care mi-l propusesem, dar aţi văzut ce probleme am avut cu Liga Profesionistă pentru cele două principii pe care le-am introdus: regula under 21 şi investirea unui procent de 10% din transferuri în propriile academii”.

…cum va afecta căderea guvernului organizarea Euro 2020 la Bucureşti: „Căderea guvernului nu afectează absolut deloc organizarea Euro 2020 la Bucureşti. Cel mai important rol îl are Primăria Capitalei, care deţine Arena Naţională, şi acolo suntem foarte avansaţi. Un alt rol important îl Compania Naţională de Investiţii. Dacă ne dorim să nu avem probleme cu cele 4 stadioane, guvernul trebuie să asigure finanţarea pentru CNI”

…lupta pentru şefia FRF: „Eu sunt atacat în continuu de 4 ani de zile, fiindcă sunt o grămadă de persoane şi grupuri de interese care au fost afectate de venirea mea şi aceştia vor considera că este ultima lor bătălie. Mă aştept la orice, nu cred că se vor abţine de la nimic.