La faze fixe, alb-albaştrii au luat pe mere ce-au dat pe pere

0
348

Universitatea Craiova a marcat 7 goluri din situaţii statice de joc, 4 din lovituri de pedeapsă, şi a primit 8, din care 5 din penalty

fixUniversitatea Craiova nu exploateză foarte bine fazele fixe, fiindcă a înscris doar 7 goluri din astfel de situaţii, deşi este echipa din Liga I care a beneficiat de cele mai multe ocazii de acest gen, cornere sau lovituri libere din preajma careului advers. Ştiinţa nu are un executant redutabil al loviturilor libere, în meciurile din acest sezon nereuşind nici măcar un gol direct din lovitură liberă. În schimb, oltenii au transformat toate cele 4 penalty-uri de care au avut parte, prin Zlatinski (3) şi Vătăjelu. Pe de altă parte, Universitatea nu a arătat o fragilitate în abordarea defensivă a fazelor fixe ale adversarilor, din care a primit 8 goluri, 5 dintre ele venind însă din penalty-uri. Totodată, cele două de la Timişoara, cel de acasă cu Astrea şi cel de pe Arena Naţională cu Steaua nu au avut circumstanţe pentru a fi acordate, doar cel de la Iaşi fiind clar.

Reuşitele Universităţii Craiova din faze fixe: cele trei penalty-uri transformate de Zlatinski la Timişoara, Târgu Mureş şi cu CFR Cluj, penalty-ul exploatat de Vătăjelu la Pandurii, golul cel marcat cu capul de Kay în jocul cu Iaşiul, golul înscris de Popov cu capul la Târgu Mureş, lovitura liberă cu schemă la capătul căreia Gustavo a înscris pe „Extensiv” cu Timişoara.

Golurile primite de Universitatea din faze fixe: penalty-urile transformate de Artean (2, Timişoara), Săpunaru (Astra), Boldrin (Steaua) şi Bole (Iaşi), devierea lui Ivan în proprie poartă la lovitura liberă a lui Zicu (ASA), cea executată de Casap (Viitorul) şi deviată de Nuno Rocha în propria poartă, golul reuşit de Hodorogea (Viitorul) în urma unui corner deviat de pe colţul scurt de Chiţu.

CFR Cluj, Steaua şi Viitorul sunt echipele care au gestionat cel mai bine astfel de situaţii statice de joc, în timp ce Dinamo este echipa în ale cărei jocuri s-au înscris cele mai multe goluri din faze fixe, nu mai puţin de 25, dintre care 11 au marcat „câinii”.

Clasamentul golurilor marcate din faze fixe:

  1. CFR Cluj – 14 goluri marcate;
  2. Dinamo – 11 goluri;

3-6. Astra, Poli Timişoara, FC Steaua, Viitorul – 10 goluri;

7-8. CSM Poli Iaşi, FC Voluntari – 9 goluri;

9-11. FC Botoşani, CS U Craiova, Gaz Metan – 7 goluri;

  1. ASA Tg Mureş – 4 goluri;

13-14.Concordia, Pandurii – 3 goluri.

Clasamentul golurilor încasate din faze fixe:

  1. Dinamo – 14 goluri primite;
  2. Poli Timişoara – 13 goluri;

3-5. Astra, FC Voluntari, ASA – 11 goluri;

6-10. CFR Cluj, CS U Craiova, CSM Poli Iaşi, FC Botoşani, Pandurii – 8 goluri;

11-12. Viitorul, Gaz Metan – 5 goluri;

13-14. FC Steaua, Concordia – două goluri primite.