Nemţii cu spectacolul, Craiova cu victoria

0
68

O galerie de 50 de fani ai lui FC Hallescher a creat o atmosferă specială la amicalul cu Universitatea Craiova din Antalya, adjudecat cu 2-1 de alb-albaştri

Primul adversar al alb-albaştrilor în stagiul de pregătire din Antalya a fost FC Hallescher, ocupanta locului 7 în liga a treia din Germania, formaţie care şi-a încheiat, o dată cu acest joc de verificare, cantonamentul de o săptămână pe Riviera Turcă.

După o primă repriză reuşită, Universitatea avea avantaj de două goluri. Jucătorul venit în vara trecută din Liga a IV-a, Simon Măzărache, a fost artizanul acestei diferenţe. El a deschis scorul în minutul 25, reluând din voleu centrarea din stânga a lui Bancu, iar Marco Engelhardt a dublat avantajul Craiovei, cu un lob perfect peste propriul portar, în urma unei centrări a lui Măzărache. Cele două goluri, la fel ca şi alte ocazii ale alb-albaştrilor au venit în urma unor contraatacuri.

După pauză, Tobias Muller a redus din handicap, cu un şut fără intensitate din careu, dar la care Straton a reacţionat târziu. De altfel, înlocuitorul lui Bălgrădean nu a reuşit să dea siguranţă coechipierilor, respingând mingi care puteau fi reţinute cu uşurinţă.

Meciul a fost întrerupt pentru câteva minute, după ce cei 50 de fani ai echipei germane au aprins torţe pe marginea terenului. De altfel, ultraşii nemţi au creat o atmsoferă deosebită pe tot parcursul meciului amical, încurajându-şi permanent favoriţii.

Antrenorii Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu au folosit echipa: Straton – Achim (46 Dumitraş), Acka, Iliev, Vătăjelu, Madson, Zlatinski, Mateiu, Bancu (56 Băluţă), Ivan (90 Petre), Măzărache (46 Hergheligiu).

De partea cealaltă, cei mai importanţi jucători care au evoluat pentru formaţia din fosta Germanie de Est au fost: croatul Ivica Banovic (ex-Werder Bremen, Freiburg şi Nurnberg), Acquistapace (ex-Omonia), Marco Engelhardt (ex-Kaiserslautern şi Karlsruhe) şi golgheterul nigerian Osaymen Osawe (ex-Kaiserslautern).

Următorul amical al Universităţii este programat marţi, de la ora 15.30, contra lanternei roşii din prima ligă austriacă, Pellets Wac Wolfsberger. Programul de amicale al juveţilor a suferit o schimbare, adversara de joi, 21 ianuarie, Vardar Skopje, fiind înlocuită cu Austria Viena.

Naicu: “Măzărache este pariul nostru”

Antrenorul principal al Craiovei, Victor Naicu, şi-a expus concluziile după primul amical: “A fost un antrenament reuşit, cu o echipă foarte ambiţioasă, care a încercat să joace. Consider că ne-am atins obiectivul, pentru că am pus în practică exerciţiile lucrate la antrenament. De altfel, golurile au venit din astfel de faze, exersate în cursul zilelor trecute. Ne bucurăm că am debutat cu dreptul şi ne dorim în continuare evoluţii bune în partidele de verificare. Toată lumea spune că rezultatele meciurilor amicale nu sunt importante şi într-o oarecare măsură sunt de acord cu acest lucru. Dar ţinând cont că victoriile îţi dau încredere pentru ce urmează şi nu este prea mult timp până când începe campionatul, consider că şi rezultatul este important. Mă bucur că băieţii au făcut un meci bun şi au obţinut victoria. Ne dorim să practicăm un joc ofensiv, să încercăm să recuperăm mingea cât mai sus. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că nu ne-am modificat programul de pregătire pentru acest amical. Nu am căutat să fie jucătorii proaspeţi. Este un prim cantonament în care avem în vedere în special pregătirea fizică. Este o perioadă de acumulare, trebuie să ne pregătim pentru începerea părţii a doua a sezonului. Ne dorim să o facem cât mai bine, astfel încât în primăvară să avem o evoluţie mai bună decât cea pe care am avut-o până acum”.

Despre “omul meciului”, Simon Măzărache, Naicu a afirmat: “Noi avem încredere în Măzărache, ne dorim să fie pariul nostru pentru partea a doua a sezonului. Până acum s-a prezentat foarte bine, ca şi ceilalţi jucători de altfel”.

Despre atmosfera creată de fanii germani, Naicu a declarat: “Nu m-au speriat, mă bucur că au venit într-un număr atât de mare la un meci amical, se vede că în Germania fanii sunt fanatici, au făcut deplasarea până aici. Fotbalul se joacă pentru suporteri. Prezenţa lor ne-a motivat şi pe noi. Şi la Craiova tot timpul a fost o atmosferă foarte frumoasă, făcută de suporterii noştri. Ei nu au avut cum să vină până aici, e mare distanţa, dar sunt alături de noi la fiecare meci”.

Bancu: “Nu îmi pare rău că nu am ajuns la Steaua, visul oltenilor este să joace la Craiova”

Jucătorul care a dat asisst-ul la primul gol al Craiovei, Nicuşor Bancu, a vorbit despre vehiculatul transfer la Steaua: “Eu nu am vorbit cu nimeni de la Steaua, au discutat cei din conducerea clubului. Sunt bucuros că sunt la Universitatea şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi iau o revanşă faţă de evoluţiile mai puţin bune de anul trecut. Nu îmi pare rău că nu am ajuns la Steaua, pentru că eu sunt oltean şi dintotdeauna visul meu a fost să joc la Universitatea. Îmi pare rău că Bawab a plecat de la noi, era un jucător bun, titular în majoritatea meciurilor şi ne-a ajutat foarte mult. Dar avem jucători care să-l suplinească şi mergem înainte.