Cursurile în şcolile din Bucureşti şi şase judeţe, suspendate astăzi din cauza vremii

0
87

Cursurile vor fi suspendate astăzi în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Buzău. În Brăila cursurile au fost suspendate în şcolile din mediul rural şi din trei oraşe, respectiv Ianca, Făurei şi Însurăţei. În celelale judeţe afectate de ninsori şi viscol urmând să se analizeze, în colegiile prefecturale, dacă va fi luată o măsură similară.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Buzău, Nela Wamsiedel, toate şcolile şi grădiniţele din judeţ vor fi închise astăzi, din cauza ninsorilor, în condiţiile în care mulţi elevi sunt nevoiţi să facă naveta pentru a ajunge la cursuri. Ea a precizat că o decizie în ceea ce priveşte ziua de mâine va fi luată astăzi, în funcţie de evoluţia vremii. În judeţul Brăila, cursurile au fost suspendate în şcolile din mediul rural şi din trei oraşe, respectiv Ianca, Făurei şi Însurăţei.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Dan Gheorghiţă, în şcolile din municipiul Brăila se va învăţa normal. ”În funcţie de evoluţia vremii, luni vom lua o decizie pentru ziua de marţi, să vedem dacă menţinem sau nu suspendarea cursurilor ori închidem şi alte şcoli”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Gheorghiţă. “Colegiul prefectural al judeţului Giurgiu a luat decizia suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016. Până în acest moment, autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs de mâine, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu”, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis ieri

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să informeze la timp părinţii, elevii şi cadrele didactice despre suspendarea cursurilor. Sursa citată a precizat că hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.

Opt judeţe din sud-estul ţării  au rămas sub cod portocaliu până ieri seara, pentru Bucureşti şi alte opt judeţe fiind înlocuită avertizarea cu cod galben, iar de săptămâna aceasta va fi ger în toată ţara. Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. Începând de ieri, ora 18.00, până astăzi, la aceeaşi oră, codul galben va fi restrâns la 12 judeţe – Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ. În estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.