Nicolae Giugea: “Mulţumirile mele manifestanţilor, pentru atitudinea pe care au avut-o”

2
189

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în timpul protestelor din ultimele trei zile de la Craiova nu au existat acte de violenţă, motiv pentru le-a mulţumit public manifestanţilor pentru atitudine.

Nicolae Giugea

„Întotdeauna am respectat atitudinea fiecărui cetăţean, suntem într-o societate democratică şi cred că manifestările care au avut loc la nivelul judeţului Dolj, la nivelul Craiovei, au fost într-adevăr un exerciţiu de democraţie. Nu au existat acte de violenţă, iar aceste proteste au fost adevărate acte de democraţie. Pe această cale doresc să aduc mulţumirile mele manifestanţilor, pentru atitudinea pe care au avut-o. Fiecare s-a exprimat aşa cum a dorit: a strigat sloganul pe care l-a dorit, exprimându-şi punctul de vedere, convingerea, dar fără violenţă, ceea ce este un lucru extraordinar. Eu spun întotdeauna că oltenii au o înţelepciune a lor, chiar dacă suntem priviţi de alţii ca fiind mai agresivi în exprimare, în atitudine, iată că au ştiut să-şi prezinte punctele de vedere fără a apela la argumente violente”, a declarat prefectul judeţului Dolj.

“Cetăţenii să îşi exprime gândurile aşa cum sunt ele stabilite în Constituţie”

Referitor la atitudinea jandarmilor pe perioada protestelor de la Craiova, prefectul de Dolj a spus că aceasta a fost corespunzătoare, iar atâta timp cât manifestanţii nu au fost violenţi, oamenii legii nu au fost nevoiţi să se constituie în cordoane. “Avem o responsabilitate şi faţă de cei care împărtăşesc cu totul alte păreri, poate nu pot să participe la astfel de manifestări, poate sunt bolnavi, studenţii sunt în sesiune acum, trebuie să aibă timpi optimi pentru pregătirea examenelor…”, a mai adăugat prefectul. La rândul său, col. Constantin Florea, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dolj, a declarat că apreciază modul cum au manifestat craiovenii. “Întăresc ceea ce a spus domnul prefect, apreciem modul civilizat în care cetăţenii din Craiova, chiar dacă au fost în număr mic şi nu au depăşit câteva sute de persoane, au ales să se manifeste în spaţiul public. Vreau să îi asigur că la nivelul judeţului Dolj toate structurile abilitate participă în comun la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică şi de aceea în oraşul şi judeţul nostru nu sunt evenimente deosebite. Fac în continuare apel la cetăţenii Craiovei să îşi exprime gândurile, opiniile, aşa cum sunt ele stabilite ele în Constituţia României, într-un cadru organizat, pentru că declararea unei adunări publice nu face altceva decât să o legitimeze”, a spus comandantul IJJ Dolj. “Jandarmii sunt oameni, sunt membri ai comunităţii locale, trăiesc, se bucură şi suferă alături de ei şi, de aceea, sunt mereu alături de ei. Asta este misiunea Jandarmeriei”, a adăugat col. Constantin Florea.

Constantin Florea

Nu s-a luat o decizie cu privire la sancţionarea protestatarilor neautorizaţi

Acesta a spus că cei care doresc să se exprime în public trebuie să formuleze o solicitare scrisă Primăriei Craiova, pentru ca protecţia lor să fie deplină, afirmând însă că nu s-a luat decizia dacă cei care au protestat fără autorizaţie vor fi sau nu sancţionaţi. “Conchid şi eu la ceea ce a prezentat comandantul jandarmeriei Dolj şi vreau să vă asigur că şi poliţiştii vor contribui la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în mod corespunzător”, a spus şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Constantin Nicolescu.

În încheierea conferinţei, prefectul judeţului Dolj a declarat că “la cel mai mic act de violenţă, de agresivitate, vom interveni ca atare, corespunzător, prin instituţiile abilitate în acest sens”

 

2 COMENTARII

  1. sa protestezi este un drept insa sa vandalizezi este o molestare la adresa altora care nu iti impartasesc gandurile tale. nu priva pe altul pentru mofturile tale

  2. ar trebui sa fie luata decizia de a fi amendati toti cei care afisaza un comportament dezagreabil si care afecteaza grav persoanele care nu vor sa fie partase la astfel de mizerii

Comments are closed.