Mario Oprea e solidar cu protestatarii

0
205
Mario Ovidiu Oprea

Senatorul PNL Mario Ovidiu Oprea şi-a exprimat opinia faţă de revolta cetăţenească din ultimele zile “din convingerea că ţara are nevoie de o schimbare şi că solidaritatea nu este un exerciţiu de o zi, ci un efort constant”. În opinia liberalului doljean, marşurile, lozincile şi curajul cetăţenilor din peste 30 de judeţe din ţară, care continuă să protesteze şi să ceară demisia sistemului de conducere, reprezintă adevărata dovadă a unităţii naţionale, precum şi semnalul că acesta este momentul prielnic al unei răsturnări de situaţie, fără a încuraja însă nici un act de violenţă. “Consider că dorinţa fiecărui român de a schimba ceva în bine este una legitimă.

Fără a fi populist, trebuie să specific că în spatele unor cuvinte gen reformă, investiţii, crearea unor locuri de muncă, cuvinte de altfel cheie, incluse în toate discursurile celor aflaţi la putere stau alte semnificaţii, respectiv, interese, bani, sete de control. Domnii Băsescu şi Boc vorbesc despre reformă – reforma în Administraţie, reforma în Justiţie, reforma în Sănătate, ca şi cum avem de-a face cu ceva indispensabil în aceste domenii. Cine nu este de acord cu ele, aşa cum s-a întâmplat cu domnul Arafat, este un tip retrograd, chiar corupt. Realitatea este cu totul alta. De exemplu, aceas tă reformă în Sănătate înseamnă interesul creării unor noi canale pentru drenarea banilor publici, alcătuirea echipei de băieţi deştepţi şi ai asigurărilor de sănătate. Pentru că ministrul Sănătăţii este maghiar şi este mai greu să corupi UDMR, atunci cei interesaţi au mers direct la preşedinte pentru a pregăti ultimele răcnete în materie de tunuri. Diverse firme pregătite să preia din sumele pe care statul le direcţiona către SMURD, diverse firme pregătite de exemple să colecteze înscrieri la aceste viitoare case private de asigurări de sănătate au împărţit bani în stânga şi în dreapta, peste tot pe unde este nevoie pentru a genera aşa-zisa reformă. Reforma înseamnă firme pediste sau firme pregătite să cotizeze la bugetul celor pe care îi solicit lumea din stradă în afara conducerii acestei ţări. Totul pleacă şi se întoarce de la bani, mulţi, foarte mulţi bani ce urmează să ajungă cu vârf şi înzecit la cei care acum umflă conturile pedeliste de campanie şi apoi personale. Rezultatul aşa-zisei reforme în Sănătate înseamnă, de fapt, încă un val de medici ce se pregătesc să plece din ţară, date fiind câştigurile lor ce vor scădea din nou”, a precizat senatorul liberal.

“Este o reacţie populară şi justificată”

Mario Oprea a precizat că se declară solidar manifestărilor şi că se va alătura protestatarilor din Craiova. “Atât în calitate de senator, cât şi în calitate de cetăţean cu drepturi depline, mă declar solidar manifestărilor paşnice şi foarte întemeiate care au avut loc şi care se vor desfăşura în continuare şi intenţionez să mă alătur semenilor mei din municipiul Craiova. Consider că este momentul ca fiecare să contribuie la demascarea şi înlăturarea acestui sistem corupt cultivat de Băsescu, Udrea, Boc şi Gabriel Oprea. Este momentul ca poporul să primească înapoi dreptul de a-şi construi pe propriul teritoriu un trai decent şi nu un sfârşit anunţat. Este o reacţie populară şi justificată, vis-a-vis de comunicarea jignitoare şi întârziată a unui prim-ministru care sfidează electoratul, minţind şi mimând un dialog extrem de limitat sau chiar inexistent. Indiferent de incidentele care au avut loc pe străzile capitalei, Emil Boc trebuie să se ridice pe vârfuri şi să vadă cât mai clar că nu stabilitatea economică, nu lipsa riscului de neplată a scos lumea în pieţe şi pe bulevarde, ci tocmai starea avansată de degradare adâncită de el, de preşedintele ţării, precum şi subalternii incompetenţi, în defavoarea românilor. Împotriva demagogilor, împotriva acestui tupeu greu de suportat, împotriva strategiilor corupte şi împotriva acestor traseişti care ştiu să plimbe cu ei banul public din ograda interesului naţional în interesul personal, există o singură soluţie. Există efortul nostru de a nu ne mai teme, există glasul nostru cu care putem solicita schimbarea, există forţa noastră democratică şi există demisia celor care parazitează România, distrugându-i viitorul”, a conchis senatorul PNL.