Ştiinţa încheie anul, întâlnind Chindia

0
446

Universitatea Craiova dispută astăzi ultimul meci din 2022, contra Chindiei, de la ora 20.30, pe “Ion Oblemenco”, în etapa a 21-a a Superligii. N-a fost un an rău pentru juveţi, nici unul strălucit. Locul 3 în campionatul trecut, deci un nou podium bifat, participare destul de consistentă în cupele europene, încheiată ghinionist, înainte de îndeplinirea obiectivului, un traseu în nota obişnuită în campionatul actual, în care se păstrează inclusiv şanse la titlu – nu e nimic de reproşat aici. Din păcate, a fost un an cu momente de criză, care au afectat impresia generală. Cele trei demiteri de antrenori, eşecul în faţa echipei familiei Mititelu şi umilinţa din acest sezon din Cupa României au scăzut ratingul echipei în faţa fanilor destul de drastic. În plus, trecerea de la un joc spectaculos, cu victorii la scor, în stagiunea trecută, la unul fad, cu succese exclusiv la limită, în sezonul actual, nu putea ridica tonusul. Media de vârstă ridicată a lotului, absenţa jucătorilor cu oarecare rafinament, în special după plecările lui Houri şi Gustavo, sunt realităţi neagreate de suporteri.

În speranţa că pauza de iarnă va fi gestionată bine, cu instalarea unui antrenor de calibru şi câteva transferuri inspirate, nu cum au fost în ultimii ani (oricum, nu acele rebuturi de la Petrolul, cum se preconizează), punctele din meciul cu Chindia sunt extrem de importante, iar prezenţa la stadion, obligatorie. De ceva vreme, cei mai “vocali” fani pe reţele de socializare, cei mai critici, cei mai vehemenţi sunt cei care lipsesc constant de la meciuri, mai ales la cele de acasă. Sunt cei care n-au abonament, cei care chiar îşi semnalează absenţa, cu oarecare emfază. Evident, oamenii au ceva probleme, dar nu pe ei se bazează Ştiinţa şi ar trebui ignoraţi, ei sunt demni de alte echipe. Clubul a făcut erori destul de multe în ultima perioadă, dar îşi menţine pe stadion o masă de 8-10 mii de fani, cu care numai Rapidul se poate mândri în România. De ei este nevoie pe stadion la ultimul meci al anului şi ei au nevoie de un boost de încredere, de speranţă, atât printr-un succes în ultimul meci, dar mai ales prin câteva mutări inspirate în pauza de iarnă.

Analiza LPF:

Universitatea Craiova – Chindia

O singură înfrângere au suferit oltenii în ultimele opt meciuri disputate în Superliga României, interval în care au mai înregistrat cinci victorii şi două rezultate de egalitate.

Doar un succes au bifat târgoviştenii în precedentele șase jocuri din campionat, 1-0 cu FC Hermannstadt (6 noiembrie), în rest au trei remize şi două partide pierdute.

Universitatea şi Chindia s-au mai întâlnit de șapte ori în principala competiţie internă, de trei ori s-au impus oltenii, de două ori au câştigat dâmboviţenii, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 28 iulie 2019, Universitatea Craiova – Chindia 1-0, marcator Mihai Roman II.

Cea mai recentă dispută directă s-a consemnat pe 29 noiembrie 2022, Chindia – Universitatea Craiova 1-1, goluri înscrise de Daniel Popa, respectiv Alexandru Creţu.

30 de jucători a utilizat Universitatea Craiova în ediţia curentă, dintre care șapte sunt autohtoni eligibili U 21 (născuţi după 1 ianuarie 2000).

Chindia s-a bazat pe 26 de fotbalişti, Daniel Celea fiind singurul care a început titular toate cele 20 de partide.”