Scriitorul craiovean George Popescu – premiul „Opera omnia”

0
311

Zilele trecute, la Muzeul de Artă din Craiova a avut loc festivitatea de înmânare a premiilor, pentru cărţile publicate în anul trecut, semnate de membrii filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România. Juriul prezidat de Nicolae Marinescu a acordat premiul „Opera omnia” cunoscutului scriitor craiovean George Popescu, un reper cultural al Craiovei.

“Stropi de emoții” de Armando Guidoni și “Scrisoare tatălui” de Aldo Onorati, sunt două dintre ultimele volume traduse de curând de George Popescu.

George Popescu a debutat ca publicist în 1965 în revista „Ramuri”, în a cărei redacție a activat până în 1991. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990. Traducător, poet și eseist, a tradus peste 30 de cărți, de la Giovanni Verga la Umberto Eco, Leonardo Sciascia, Maria Corti, Vittorio Sereni și alții. George Popescu este autorul unei monografii critice, de excepţie, despre opera lui Marin Mincu „Narcis între oglinzi complementare: literatura ca probă existenţială”.

Premiul „Cartea anului” a fost acordat lui Cătălin Ghiţă pentru volumul „Coliba din mijlocul palatului” (Ed. Cartea Românească), iar premiul pentru debut a fost acordat Ancăi Şerban pentru volumul „Cineva din afara lumii” (Ed. Aius).