„ColinDar cu Paula Seling”, o seară minunată a colindelor

0
254

Concertul de colinde „ColinDar cu Paula Seling”, organizat, ca de fiecare dată, de Asociaţia „Vasiliada” a Mitropoliei Oltenia, a fost o adevărată încântare pentru sutele de craioveni care au umplut sala de spectacole a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Mai bine de două ore, invitaţii au fost conduşi în universul magic al sărbătorilor de iarnă de vocea caldă a îndrăgitei soliste Paula Seling, care a devenit o prezenţă obişnuită la Craiova în preajma Crăciunului.

Sala de spectacole a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” a fost arhiplină, marţi seara, când Asociaţia „Vasiliada” a oferit, ca de fiecare dată, craiovenilor mult-aşteptatul concertul de colinde „ColinDar cu Paula Seling”.

ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a venit în mijlocul spectatorilor pentru a oferi binecuvântarea sa şi cuvinte de învăţătură despre frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Liniştea s-a aşternut în suflete odată cu poveţele sale şi a făcut loc minunatelor colinde care aveau să vină.

Sub luminile pâlpâitoare ale brazilor de Crăciun, concertul a fost deschis de corul Facultăţii de Teologie din Craiova, dirijat de prof. Adrian Maziliţa.

Cu chitarele agăţate pe umăr şi căciuliţe de Moş Crăciuni, 50 de copii au urcat pe scenă pentru a-i colinda pe spectatori. Ei au fost Generaţia Folk şi au avut-o alături pe cunoscuta solistă folk, Mădălina Amon, iar cântecele lor au umplut sala de veselie. A venit apoi rândul tinerilor talentaţi din ansamblul „Mugurii Zamfirieni” să le cânte spectatorilor. Și au făcut-o cum au ştiut ei mai bine, interpretând la nai cele mai cunoscute cântece de Crăciun româneşti.

Paula Seling a adus Crăciunul în sufletele craiovenilor

Paula Seling a strălucit pe scenă precum o stea de Crăciun. De cum a ajuns în faţa publicului craiovean, îndrăgita solistă le-a spus tuturor că nu poate să lipsească de la acest concert în nici un an pentru că, pur şi simplu, de aici îşi încarcă sufletul de lumină şi bucurie. „Omul când se obişnuieşte cu un lucru, acel lucru începe să-i lipsească. Întâlnirea cu publicul de aici este specială pentru că, în fiecare an, voi sunteţi cei care îmi daţi putere şi lumină”, a mărturisit, cu privirea scânteietoare, Paula Seling.

De-aş fi înger”, un cântec de noul său album „Poveşti de iarnă” a emoţionat publicul, la fel cum au fost toate colindele şi cântecele pe care Paula Seling le-a dăruit craiovenilor.

Un moment de o mare sensibilitate, care a emoţionat publicul spectator, a fost prezenţa Corului mimico-gestual „Anghelos”, format din copii cu deficienţe de auz de la Școala Specială „Sf. Vasile”. Pregătiţi de preot Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, copiii, îmbrăcaţi în îngeraşi, au transpune în limbaj mimico-gestual colindele interpretate de îndrăgita artistă.

***

Concertul „ColinDar cu Paula Seling” a fost unul caritabil, toate sumele provenite din vânzarea bbiletelor fiind folosite pentru sprijinul celor 120 de persoane cu dizabilităţi pe care Asociaţa „Vasilada” le îngrijeşte în centrele sale sociale.

 În foaierul Teatrului, a fost organizată şi o expoziţie de lucrări realizate de copiii de la Centrul Beethoven, în colaborare cu studenţii de la Secţia Artă Sacră a Facultăţii de Teologie şi elevii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”, iar toate sumele colectate – expoziţia s-a bucurat de un mare succes – au fost folosite pentru dotarea atelierului de pictură al acestui centru.