Cupe și diplome pentru cei mai tari voluntari din Dolj

0
515

Aflat deja la cea de-a III-a ediție, proiectul „Ești tare, voluntare!”, și-a premiat, luni, cei mai buni voluntari care au activat în cursul anului. Organizatorii i-au felicitat pe toți și le-a înmânat diplome și cupe simbolice pe care a fost inscripționat motto-ul proiectului.

Gala voluntarilor din Craiova a fost organizată în Sala Mare a Primăriei, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru tinerii participanți. Atmosfera a fost una ca de sărbătoare, organizatorii străduindu-se să împletească premierea tinerilor voluntari și cu un mic program artistic. Talentații elevi de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” Andreea Bălan și Andrei Ionescu au încântat asistența cu fragmente de muzică clasică, interpretate la flaut și chitară. Sub uriașul brad care strălucește cu mii de luminițe în sala de ședințe, s-au cântat și multe colinde, toate amintind de apropiata sărbătoare a Crăciunului.

Colegiul „Carol I”, pe podium

Organizatorii – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Centrul de Tineret Craiova şi Centrul de Voluntariat Voluntaris – au nominalizat mai mulți voluntari activi, pe categorii, dintre care au fost premiați cei mai buni. Primul voluntar care și-a primit diploma a fost o tânără, Luciana Fugaru, care a primit diploma pentru „cel mai tare voluntar junior”. Cel mai bun liceu în ceea ce privește acțiunile de voluntariat a fost declarat Colegiul Național „Carol I”. Aproape toate domeniile de activitate – artă şi cultură, social, educaţie, mediu şi ecologie, sănătate, sport, combaterea violenţei, proiecte extraşcolare – și-au găsit câștigătorii, toți fiind tineri care și-au primit cu mare bucurie diplomele, precum și insigna cu „cel mai tare voluntar”.

Voluntariatul prinde aripi

Alina Ionescu

Gala voluntarilor din Craiova s-a desfășurat sub motto-ul „Ești tare, voluntare!” și s-a organizat anul acesta pentru a treia oară în Bănie. Obiectivul proiectului, după cum au mărturisit organizatorii, a fost recunoaşterea voluntarilor, ONG-urilor  şi  susţinătorilor voluntariatului din Dolj. „La fiecare sfârșit de an avem gala voluntarilor, când îi premiem pe cei mai tari voluntari din anul acesta, cele mai bune proiecte, cele mai bune organizații. Organizăm această gală în fiecare an, acordăm premii pe diferite secțiuni celor care au dorit să aplice în proiectul nostru. Am avut o comisie care a stabilit câștigătorul pe fiecare secțiune”, a menționat Alina Ionescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, care și-a exprimat bucuria că lucrurile încep să se miște și în Bănie în ceea ce privește voluntariatul, tot mai mulți tineri fiind sinceri interesați să-și dedice timpul unor astfel de activități.