Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, partener în “Maratonul pentru Educaţie Antrepenorială”, ediţia a III-a

0
525

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a transmis profesorilor de socio – umane şi elevilor de liceu oportunitatea de a participa la ore de educaţie antreprenorială, susţinute în parteneriat cu specialişti ai CONAF (Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin), care se desfăşoară în perioada octombrie 2024 – februarie 2025.

FOTO : arhivă

CONAF a înregistrat, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, adresa nr. 17031/30.10.2025, privind promovarea programului “Maratonului pentru Educaţie Antreprenorială” – ediţia a III-a. “Am înştiinţat unităţile de învăţământ preuniversitar pentru promovarea  manifestării, în rândul elevilor de liceu care doresc să-şi dezvolte competenţele de educaţie antreprenorială, prin participarea la ore de educaţie antreprenorială practică, în intervalul octombrie 2024 – februarie 2025, respectiv prin participarea la concursul de planuri de afaceri, din cadrul Maratonului. De asemenea, au fost informaţi şi profesorii de socio – umane. CONAF poate fi contactată la adresa office@conaf.ro.  Liceele care doresc să participe vor informa ISJ Dolj pe adresa marinela.dumitrescu@isjdolj.ro  “, a precizat prof.dr. Marinela Dumitrescu, inspector de socio – umane în cadrul ISJ Dolj.

O şansă pentru tineri

Sucursala judeţeană Dolj a CONAF va organiza ore de educaţie antreprenorială practică, în perioada amintită, în funcţie de disponibilitatea liceelor implicate. În timpul acestora, antreprenori din diverse domenii vor prezenta aspecte practice ale antreprenoriatului, oferind elevilor ocazia de a-şi dezvolta competenţe antreprenoriale şi de a participa la concursul de planuri de afaceri. Elevii vor fi încurajaţi să formeze echipe de patru – şase membri, coordonate de un profesor, având o lună de pregătire a ideilor antreprenoriale. “Semifinala judeţeană Dolj va avea loc pe 18 martie şi va fi structurată în trei paneluri : prezentările organizatorilor şi ale autorităţilor locale implicate; discursuri din partea antreprenorilor cu notorietate naţională; prezentările planurilor de afaceri ale echipelor participante. În timpul deliberării juriului, , se va desfăşura un panel de educaţie vocaţională, sub tema “Poveşti de succes”, urmat de premierea celor mai bune planuri de afaceri. Fiecare echipă va avea la dispoziţie cinci minute pentru a prezenta proiectul de business, după care va urma o sesiune de întrebări de cinci – zece minute din partea juriului. Evenimentul va dura cca trei ore şi jumătate şi va reuni minimum 250 de participanţi. Primele două câştigătoare la nivel judeţean se vor califica la etapa naţională, care se va desfăşura la Bucureşti. Avem convingerea că expertiza şi valorile vor întregi proiectul nostru. Menţionăm că demersurile privind educaţia antreprenorială ale CONAF au la bază Pactul pentru Educaţie Antreprenorială, încheiat, în 2019, cu Ministerul Educaţiei, şi resemnat în 2022 pentru o perioadă  de patru ani , se precizează într-un comunicat al CONAF”.