Teatrul „Colibri”, premiat la Galați pentru spectacolul „Prințul Broască”

0
135

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova s-a întors cu un premiu de la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” de la Galați, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” – Secția Păpuși „Gulliver”. Spectacolul „Prințul Broască”, prezentat marți, 11 noiembrie, a obținut Premiul special al juriului.

Reprezentația „Prințul Broască”, dramatizare de Veselin Boidev după Frații Grimm – în regia lui Todor Valov, scenografia și costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuși confecționate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova și Aurelia Sadovska – îi are în distribuție pe actorii Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu și Alis Ianoș. Anul trecut, spectacolul a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, acordat actriței Adriana Ioncu, și cu Premiul pentru scenografie, oferit Stefkăi Kyuvlieva, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” de la Cluj-Napoca.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” s-a desfășurat în perioada 11-15 noiembrie și a reunit trupe din București, Iași, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Craiova, Constanța, Ploiești, Baia Mare ș.a., două reprezentații ale teatrului-gazdă, precum și actori din Turcia și Republica Moldova. Juriul a fost prezidat de Florica Ichim, critic de teatru, membrii fiind regizorul Radu Dinulescu şi prof. Ilie Zanfir.