Dascăli premiaţi pentru excelenţă în educaţie

0
375

Profesorii, antrenorii sau pedagogii care pregătesc, ajută sau îndrumă copii sub 18 ani, care le sprijină activitatea şi organizează cercuri de specialitate, pot fi nominalizaţi pentru Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie în 2015.

Orice persoană are ocazia să nominalizeze atât în nume propriu, cât şi în numele unui grup un profesor, antrenor sau mentor care a descoperit tinere talente, i-a sprijinit şi a dat dovadă de un interes sporit faţă de educaţia şi dezvoltarea acestora. Pentru acest premiu vor putea concura cei care, prin calităţile lor umane şi profesionale, au câştigat de-a lungul carierei aprecierea comunităţii locale şi a specialiştilor din domeniul lor de activitate, care au înfiinţat foruri cu rol semnificativ în formarea tinerilor, în descoperirea şi punerea în valoare a talentelor acestora.

Orice persoană poate nominaliza un dascăl care a contribuit semnificativ la creşterea sa profesională, indicând numele, adresa poştală, e-mailul, telefonul, numele instituţiei în care activează dascălul, dar şi o justificare ce va conţine cele mai importante premii obţinute de elevii sau copiii pe care i-a pregătit acesta, precum şi momentele de vârf ale carierei sale. Membrii Consiliului Director al Fundaţiei pentru Comunitate vor alege zece dintre profesorii/antrenorii din domeniul artelor, sportului, educaţiei, culturii şi ştiinţelor, participanţi la acest concurs, pentru a le înmâna Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Acest premiu constă într-o diplomă, un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemţoi, dar şi o recompensă în sumă de 8 mii de lei.

Trei premii luate de profesorii şi antrenorii craioveni

Nominalizările se pot face până în data de 31 decembrie 2014, iar persoana care sugerează un premiant va completa formularul indicând şi datele sale personale (numele, adresa poştală, e-mail, telefon), pentru ca evaluatorii, în caz de necesitate, să poată obţine informaţii suplimentare. Nominalizările pot fi făcute pe site-ul Fundaţiei www.pentrucomunitate.ro, completând „formularul de nominalizare”. Formularele se vor trimite la adresa Fundaţiei pentru Comunitate: 400110 Cluj, Oficiul Poştal 1, C.P. 1141, cu mențiunea pe plic „Programul Mentor”, sau pot fi trimise prin e-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro.

Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate va alege cei zece câştigători ai premiului în luna februarie 2015. Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie a fost obţinut, până acum, de trei profesori şi antrenori craioveni. Programul a fost lansat în anul 2010, iar în 2011 acesta a fost câștigat de Dumitru Popescu, antrenor scrimă, în 2013 a fost ridicat de Ion Bratu, antrenor de atletism, iar în acest an premiul a fost obţinut de Burtea Ofelia, profesor de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie se acordă anual, pentru zece dintre cei mai buni mentori din ţară, cu scopul de a atrage atenţia opiniei publice asupra acelor profesori şi antrenori care au descoperit şi au lansat tinere talente, care au sprijinit şi au stimulat copiii talentaţi, dându-le posibilitatea de a se dezvolta.

ELIZA BOTNARI