Doljeancă ucisă de soț cu mai multe lovituri de cuțit

0
153

O femeie de 47 de ani, din comuna doljeană Tălpaș, a fost ucisă, ieri, de soțul său, care a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit. Tragedia s-a petrecut în locuința celor doi, care nu se mai înțelegeau de multă vreme, autorul fiind cel care a sunat pe 112 și a anunțat Poliția. Aseară a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de omor calificat, iar astăzi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii doljeni au fost anunțați, ieri, în jurul prânzului, de Ion Dumitru, de 54 de ani, din comuna doljeană Tălpaș, că și-a ucis soția cu mai multe lovituri cuțit. O echipă complexă de cercetare formată din polițiști de investigații criminale și condusă de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a ajuns la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă.

Victima, Ecaterina Dumitru, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită într-o baltă de sânge, în casă, cu mai multe leziuni provocate cu un cuțit de bucătărie, medicii de pe ambulanța sosită la locuința celor doi neputând face altceva decât să constate decesul femeii. Din primele cercetări ale anchetatorilor s-a stabilit că cei doi soți erau despărțiți în fapt, de mai multă vreme, chiar dacă nu demaraseră procedurile de divorț. Pe fondul geloziei bărbatului, scandalurile între ei se ținuseră lanț, așa că femeia se mutase din locuința comună, în aceeași localitate, la fiica sa. Ieri, Ecaterina se aștepta ca soțul ei să fie plecat de acasă, așa că pe la prânz, s-a dus să-și ia niște lucruri. A dat peste Ion, și s-au apucat, din nou, la ceartă. Bărbatul „înfierbântat”, a pus mâna pe un cuțit din bucătărie și i-a aplicat femeii mai multe lovituri, până a lăsat-o lată. A realizat ce a făcut, așa că a sunat pe 112, apelul fiind înregistrat la ora 12.45, și a declarat că în urma unei altercații cu soția sa a înjunghiat-o.

Oamenii legii, după ce au finalizat cercetarea la fața locului, l-au ridicat pe bărbat și l-au adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat din nou, apoi a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de omor calificat. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.