Florea Voinea, candidatul USL pentru funcţia de Senator în Colegiul 3 Filiaşi-Cetate, a vizitat, însoţit de o echipă de campanie, comuna Botoşeşti-Paia, una dintre cele mai sărace localităţi ale judeţului Dolj. „Aici avem de-a face cu unul dintre cele mai clare exemple despre cum s-a îmbogăţit clica pedelistă”, le-a explicat viitorul senator de Dolj locuitorilor. „Şase sute de mii de lei vechi investiţi într-o piaţă pe care nu o foloseşte aproape nimeni şi alte şapte sute de mii de lei aruncaţi pe o aşa-zisă alimentare cu apă, care nu funcţionează – iată cum din buzunarul acestor oameni nevoiaşi a dispărut peste un milion de lei, fără ca ei să beneficieze de nimic concret!”, a adăugat viitorul Senator de Dolj.
Cetăţenii din Botoşeşti-Paia sunt conştienţi că investiţiile primăriei sunt realizate din banii lor şi sunt supăraţi că primarul a avut alte preocupări, uitând că principala problemă a locuitorilor este drumul de acces în localitate. „Primarul a făcut ce a făcut pe banii noştri. Drumul e principala problemă a noastră, sperăm să ne audă şi pe noi cineva şi să ne facă drumul”, a spus Dora Văcaru, de 61 de ani. Speranţele locuitorilor se îndreaptă către Uniunea Social-Liberală şi către alegerile din 9 decembrie. „Îl cunoaştem pe domnul deputat Petre Petrescu, a mai trecut pe la noi. Sperăm să ne ajute după alegeri, atât dumnealui, cât şi domnul Florea Voinea. Ar fi trebuit să se asfalteze, dar primarul nostru nu s-a înţeles bine cu cei din Consiliul Judeţean. Poate că după alegerile din decembrie se vor mai rezolva lucrurile”, adaugă Velu Dănoiu, locuitor al comunei Botoşeşti-Paia.
”Drumul de acces în comună lasă mult de dorit”
Nivelul pensiilor şi inexistenţa locurilor de muncă sunt alte mari probleme pe care le au locuitorii din Botoşeşti-Paia. „Oamenii de aici au multe probleme. În primul rând ar fi şoseaua, drumul de acces în comună, care lasă mult de dorit. Pe urmă ar fi pensiile. Eu am pensie cât de cât bună, însă nu ştiu cum se descurcă alţi oameni. Nici eu nu mă descurc, după 40 de ani de muncă, darămite oamenii simpli. Şi la fel de importantă e problema tineretului, care nu are loc de muncă. Am şi eu un băiat care e şomer. Are facultate şi stă acasă! Mă îngrozeşte problema tineretului, noi cei mai bătrâni am apucat să luăm o pensie, dar ei ce o să se facă?”, ne-a mărturisit Veronica Vlăduţ, de 66 de ani, învăţătoare pensionară.
”Nu vrem să facem aceeaşi greşeală pe care au făcut-o Boc şi Băsescu”
„Trebuie să avem grijă de aceşti oameni. Chiar dacă primarul de aici este de la PD-L, noi nu vrem să facem aceeaşi greşeală pe care au făcut-o Boc şi Băsescu, de a acorda bani numai pe bază de simpatii politice. O să încercăm să-i ajutăm la fel de mult şi pe cei care au greşit şi au votat altceva decât USL şi o să încercăm să reabilităm drumul de acces în comună, după ce vom câştiga alegerile din 9 decembrie”, ne-a declarat Florea Voinea, candidatul USL la Senat.
Investiţii primarului PDL de la Botoşeşti Paia: piaţa morţilor şi apa care nu curge!
Constantin Fugaru, preşedintele organizaţiei locale PSD Botoşeşti-Paia şi fost primar al comunei între 2004 şi 2008, crede că în mandatul actualului primar, pedelistul Ion Moraru nu s-a făcut nimic pentru binele locuitori, ci numai pentru interesul personal al primarului şi al acoliţilor săi. „Când am fost primar, am reuşit, alături de domnul Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, să accesăm un proiect de peste un milion trei sute de mii de euro, pentru reabilitarea drumurilor de interes comunal. Domnul Deputat Petre Petrescu era pe atunci Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Consiliul Judeţean, mă duceam oricând la dumnealui să-i cer o mână de ajutor. De când nu mai sunt eu primar, nu s-au mai făcut decât hoţii. Pe actualul primar nu l-a interesat decât propriul interes. A dat patru miliarde şapte sute de milioane (lei vechi – n.r.) pentru renovarea Căminului Cultural. Păi, spuneţi dumneavoastră, asta e renovare de aproape cinci miliarde, să schimbi acoperişul, ferestrele şi să-i dai o tencuială? S-au mai acordat şapte miliarde pentru alimentarea cu apă, bani care stau pur şi simplu în pământ, pentru că proiectul nu a fost funcţional”, povesteşte Constantin Fugaru.
Ion Coandă, de 71 de ani, fost primar al comunei între 1996 şi 2004, este de aceeaşi părere. „Oamenii au votat din nou pentru primarul PD-L. I-a păcălit şi de data asta! Sperăm ca măcare pe 9 decembrie să-şi dea seama că mai au o singură şansă dacă vor s-o ducă mai bine: să voteze Florea Voinea şi Petre Petrescu şi să aducă la guvernare Uniunea Social-Liberală!”, ne-a explicat Ion Coandă.
O altă investiţie inutilă este piaţa din centrul comunei. Deşi a costat şase miliarde de lei vechi, piaţa este nefolosită, pentru că nu are cine şi ce vinde în ea. În plus, ea este amplasată chiar lângă cimitir. „În Botoşeşti-Paia, sâmbăta e zi de târg, dar sâmbăta este şi ziua în care lumea merge la tămâiat. Dacă ar fi lume în târg, ar fi ruşinos pentru morţii noştri, n-ai putea să tămâiezi şi să aprinzi o lumânare din cauza gălăgiei. Noroc că nu vine nimeni la târg, pentru că, aşa cum am spus, piaţa este absolut inutilă, bani aruncaţi pe geam!”, ne-a mai spus Constantin Fugaru, fostul primar.