Şomerii din Malu Mare, pregătiţi pentru meseria de îngrijitor la domiciliu

0
287

Recent, în cadrul proiectului Servicii Integrate pentru Ocupare, a început primul curs de calificare. Acesta pregăteşte persoanele selectate în meseria de îngrijitor la domiciliu şi se desfăşoară pe parcursul a trei luni în localitatea Malu Mare, judeţul Dolj, pentru şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Specialiştii Centrului de Servicii Integrate pentru Ocupare Craiova au înscris, pentru această primă sesiune, 20 de beneficiari care sunt pregătiţi de un specialist în domeniu. La finalul cursului, absolvenţii vor primi un certificat eliberat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

“Specializările în care sunt pregătiţi cursanţii au fost stabilite în funcţie de nevoile existente în localităţile selectate din proiect. În Malu Mare, majoritatea şomerilor şi-au exprimat dorinţa de a fi calificaţi în meseria de îngrijitor la domiciliu. Pentru etapa următoare de pregătire, care se va desfăşura în prima parte a anului 2012, în alte zone ale judeţului, avem în vedere alte specializări”, a declarat coordonatoarea Centrului de Servicii Integrate pentru Ocupare, Teodora Preda.

Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5, “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1., “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”. A fost implementat în luna februarie a acestui an de Asociaţia „Vasiliada”, în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia de Asistenţă Socială, şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO).

Serviciile integrate pentru ocupare din cadrul proiectului sunt furnizate persoanelor inactive, şomerilor tineri, şomerilor de lungă durată-tineri, şomerilor peste 45 ani, precum şi şomerilor de lungă durată, persoane selectate din 20 de comunităţi din judeţele Dolj şi Gorj.

 

După nouă luni de la lansarea proiectului Servicii Integrate pentru Ocupare (SIO), echipele de specialişti  au reuşit să integreze în muncă o parte din beneficiarii înregistraţi în proiect şi să ofere servicii în mai mult de jumătate din comunităţile selectate în proiect.