Reghe: “Nu m-am gândit să părăsesc Craiova pentru naţională”

0
1090

Antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, spune că nu este interesat să preia echipa naţională a României în acest moment, deoarece este sub contract cu formaţia din Bănie şi se simte foarte bine în actuala postură.

„Nu-şi are rostul subiectul, contractul meu cu Universitatea Craiova se întinde pe 2 ani, nu m-am gândit deloc să plec, relaţia cu patronul este foarte bună, cu echipa, cu oamenii care sunt pe lângă echipă. Sunt sub contract, nu-mi place să discut şi nu mă interesează acest subiect. Sunt antrenori disponibili, liberi de contract, care au o forţă în spate, sunt sigur că se va lua cea mai bună decizie pentru echipa naţională şi fotbalul românesc” a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a comentat şi scandalul în care au fost implicaţi jucătorii craioveni convocaţi la naţionala U21, cerându-şi scuze pentru comportamentul acestora, dar totodată a criticat condiţiile oferite de FRF selecţionatei de tineret, care a circulat cu curse de linie şi a stat multe ore în aeroportul din Viena.

„Sunt sigur că şi-au învăţat lecţia. Îmi cer scuze în numele jucătorilor, nu este normal ce au făcut, comportamentul lor contează foarte mult pentru club. Nu le iau apărarea, sunt jucători profesionişti, dar nu ar trebui să fie puşi în postura de a sta prin aeroport ore întregi şi cu nişte curse de linie la echipa naţională. Nu este normal să ai escală de 7 ore la Viena, în actualele condiţii de pandemie. Trebuie să ai cele mai bune condiţii, mai ales în situaţia actuală, cu atâţia oameni infectaţi. Şi ei spun că au fost jigniţi, dar nu e normal să se întâmple aceste lucruri. Am discutat cu ei, le-am dat şi o amendă şi sunt convins că nu vor mai avea parte de asemenea evenimente” a spus Reghecampf.

Universitatea Craiova întâlneşte lanterna roşie a Ligii I, Academica Clinceni, luni, de la ora 20.30, pe arena „Ion Oblemenco”, în etapa a 12-a a campionatului. Reghecampf are trei indisponibili pentru acest joc: Koljic şi Conte – accidentaţi, iar Screciu, suspendat. „Reghe” spune că nu trebuie să existe relaxare la nivelul lotului, deoarece poziţia din clasament este una departe de obiective.

„Vom aborda cu acest meci cu mare seriozitate, indiferent de poziţia din clasament a celor de la Clinceni şi vrem să câştigăm toate cele 3 puncte. Dacă vom intra serioşi, vom avea un meci mai uşor, dar dacă nu tratăm jocul cum trebuie, atunci va fi foarte dificil. Nu mi-e teamă că jucătorii nu se vor concentra, cred că au toate condiţiile, au motivaţie pentru a intra să câştige cele 3 puncte. Nu e greu să-i motivez pe jucători, nu există stare de relaxare la noi, locul pe care suntem nu este cel pe care ni-l dorim. Sper ca această pauză să ne aducă un plus din toate punctele de vedere. Koljic nu s-a antrenat sută la sută, Conte la fel, nu şi-a revenit încă, Screciu este suspendat, dar în rest suntem OK. Majoritatea jucătorilor noştri sunt vaccinaţi şi avem mare grijă, încercăm să ne protejăm şi sper să nu avem probleme. E bine că s-a înlocuit suprafaţa de joc, avem nevoie de un gazon bun, unde să ne punem în practică acţiunile ofensive, avem jucători care pot juca din una-două atingeri, pentru o viteză mai mare a jocului. Andrei Ivan e bine, nu am discutat despre ce s-a întâmplat la naţională, nu mă priveşte pe mine acest lucru, le-am văzut numai evoluţia din teren. Ante Roguljic s-a pregătit bine, reacţia lui e una pozitivă, ne-a plăcut, depinde de el cum se va integra” a spus Reghecampf.