Judecat pentru omor, a cerut să fie plasat sub control judiciar

0
53

Magistraţii Tribunalului Dolj au amânat, ieri, procesul fraţilor Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, acuzaţi de omor, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în cazul tânărului înjunghiat mortal în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. Cei doi inculpaţi rămân, însă, în spatele gratiilor, instanţa respingând, ieri, cererea lui Luigi Teodorescu de a fi plasat sub control judiciar.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au amânat, ieri, pentru data de 30 octombrie a.c., procesul fraţilor Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 din Craiova, acuzaţi că l-au omorât pe Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, de 20 de ani, tot din municipiu, la începutul lunii decembrie anul trecut. Tot ieri, judecătorii craioveni au respins cererea lui Luigi Teodorescu de a fi plasat sub control judiciar: „Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar formulată in baza disp. art. 242 alin 2 Cpp, de inculpatul Teodorescu Luigi, ca neîntemeiată. Cu contestaţie in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.10.2017”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Au abandonat victima în stradă şi au fugit

Reamintim că pe 29 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu, pentru crima din noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016, din Craioviţa Nouă, în sarcina fiecăruia fiind reţinută infracţiunea de omor, la care se adaugă lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, victima fiind Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, în vârstă de 20 de ani. Cei doi, împreună cu „susţinători” s-au întâlnit în zona Poştei din Craioviţa Nouă. Gabriel Teodorescu a lovit un tânăr cu mânerul unui cuţit în cap, dar şi pe Antoni Ionuţ Fieraru, care a fugit către bulevardul Tineretului. Fraţii Teodorescu l-au prins când a ajuns lângă gardul despărţitor dintre benzile de circulaţie ale bulevardului Tineretului şi au început să-l lovească simultan, Fieraru apărându-se cu braţele.

Anchetatorii au reţinut că „profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta, fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un al doilea cuţit pe care îl avea asupra sa (având lama rabatabilă de aproximativ 18 cm lungime şi 3 cm lăţime), dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore, cauzându-i leziuni traumatice care i-au produs în scurt timp decesul”. Cei doi fraţi au abandonat victima în stradă, au plecat în Drăgăşani, judeţul Vâlcea, unde locuia o rudă şi au ascuns acolo cuţitul folosit la uciderea lui Fieraru, însă la revenirea în Craiova au fost prinşi.