Alb-albaştrii sub lupă / La Iaşi a-nviat Roman!?

0
57

Calancea 6 – L-a surprins execuţia lui Tiago, spre propria poartă. Moldoveanul n-a avut intervenţii salvatoare la Iaşi, a avut doar mare noroc la acţiunile gazdelor.

Datkovic 6 – Este puternic, bun în jocul aerian, dar rigid. Cu mingea la picior este aproape comic. Practic, îl revedem pe Kelic de la venirea în Bănie.

Kelic 5 – A avut mari probleme când Cristea a redublat şi a fost găsit apoi cu mingi pe culoar. L-a scăpat de 3 ori grav. Imediat după 1-0, pe fondul sărbătoririi golului marcat de Gustavo. Apoi, l-a „asistat” pe căpitanul gazdelor când acesta l-a servit pe Jo în mijlocul careului. În sfârşit, l-a mai lăsat să centreze o dată, din margine, periculos.

Tiago Ferreira 4 – No comment în privinţa autogolului, este la a doua mare gafă după cea de Cluj. L-a scăpat pe Jo în prima repriză, dar acesta n-a găsit poarta, din alunecare.

Martic 7 – Alături de Benzar, este fundaşul care livrează cele mai multe centrări de calitate din Liga I. A venit cu un nou assist, tot pentru Băluţă, ca şi în meciul cu FC Voluntari. Din păcate, Băluţă nu i-a întors serviciul pe final, preferând să tragă cu stângul în plasa laterală în loc să-i paseze croatului, aflat cu poarta goală în faţă. La ocazia lui Jo Santos din prima repriză, Martic n-a făcut „linia”, ţinându-l în joc pe brazilian.

Mateiu 6 – Nu a ieşit mult în evidenţă, dar a făcut un bun joc la centrul terenului, a alergat mult, a recuperat şi a distribuit mingi pe tranziţia pozitivă.

Zlatinski 6 – Începuse bine, dar s-a accidentat. Spiritul său lipseşte echipei.

Bancu 8 – Probabil că a fost cel mai bun alb-albastru la Iaşi. A a urcat mereu în bandă creând superioritate, servindu-şi ideal colegii. Genială pasa pentru Burlacu la deschiderea scorului. I-a centrat lui Băluţă perfect la prima ocazie din repriza a doua.

Burlacu 6 – A devenit om de bază şi acesta este cel mai mare pas făcut. La Iaşi a fost util, şi-a trecut în cont un assist şi a mai avut două acţiuni bune. E evident însă că nu poate duce deocamdată un meci întreg.

Gustavo 7 – A apărut excelent la prima bară pe centrarea lui Burlacu, a semănat reuşita cu golul din care a deschis scorul în meciul cu Gaz Metan, atunci centrând Băluţă.

Băluţă 7 – A ratat mult, la şi la Timişoara, dar acum a şi marcat cu o reluare interesantă, la centrarea lui Martic, plecând din spatele lui Almeida. A mai avut două şuturi în colţul scurt, cu stângul, ambele în plasa laterală. La al doilea avea 3 coechipieri în poziţii clare de a face 3-1. În sfârşit, n-a găsit calea de a-l mai învinge pe Kelava în prelungiri.

Screciu 6 – Intrat în locul lui Zlatinski, Vlad nu mai are siguranţa de anul trecut, greşeşte mult. Totuşi, nu a ezitat să rişte de fiecare dată, îşi asumă acţiunile, semn de maturitate.

Roman 7 – Cea mai bună evoluţie a sa de când a revenit în Bănie. Chiar dacă nu a marcat, şi-a jucat bine rolul. S-a implicat în faza golului de 2-1, cât şi a celor două ratări ale lui Băluţă din final, pasând ideal. Totuşi, îl aşteptăm să fie decisiv atunci când spaţiile sunt reduse, prin defensivele aglomerate, acum a fost mai simplu, pe contraatac.