Nicolae Giugea a cerut ieri demisia ministrului Agriculturii

1
50
Nicolae Giugea

Vicepreşedintele PDL Dolj Nicolae Giugea a cerut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia ministrului Agriculturii, a directorului general al APIA şi a conducerii APIA Dolj pe motiv că la nivelul judeţului Dolj nu a fost demarată plata pe unitatea de suprafaţă, aşa cum a fost stabilit la nivel naţional. „Ca urmare a condiţiilor climatice extreme care au caracterizat anul agricol ce tocmai s-a încheiat – un an agricol începe în septembrie şi se termină anul următor în septembrie-, şi a acţiunilor Guvernului USL, ne punem întrebarea firească cine va mai hrăni România. Producţia agricolă reprezintă garanţia capacităţii de redresare economică în marea criză materială actuală. În condiţiile în care dezideratul mondial este cel al dezvoltării agriculturii durabile, Guvernul USL, prin atitudine, impune poporului român aspiraţia spre o formă ideală de supravieţuire”, a spus Nicolae Giugea.

Doar 8% din fermele din România îşi pot asigura economic susţinerea

Reprezentantul democrat-liberal a declarat că de exemplu, azi ( n.r ieri), 16 octombrie 2012, trebuia să înceapă acordarea plăţilor pe unitatea de suprafaţă, or la nivelul judeţului Dolj nu se realizează aceste plăţi. Pentru acest lucru, Nicolae Giugea, fostul preşedinte al ADS a cerut demisia urgentă, necondiţionată a ministrului Agriculturii, directorului general al APIA şi a întregii conduceri a APIA Dolj. „Este dreptul fermierilor de a-şi primi banii. Ministerul Agriculturii a lansat nişte măsuri antisecetă când a început recoltatul porumbului şi a inventat seceta „diferenţiat”. Pe anumite criterii politice, probabil, s-a stabilit un anumit segment al populaţiei, astfel încât să se acorde compensaţii financiare, acea intervenţie de minimis, fermierilor care deţin între 1 şi 10 hectare în condiţiile în care doar 8% din fermele din România îşi pot asigura economic susţinerea, restul de 92% fiind ferme de subzistenţă…”, a spus Nicolae Giugea.

Directori detaşaţi

Vicepreşedintele PDL Dolj a mai afirmat că Ministerului Agriculturii se ocupă de detaşarea prin ţară a directorilor direcţiilor agricole pentru care cheltuieşte lunar 250.000 de euro. „Ministerul Agriculturii se ocupă în schimb de detaşarea directorilor de la direcţiile agricole: de exemplu, directorul Direcţiei Agricole Dolj a fost detaşat la Harghita. În momentul în care cel de acolo şi-a adus aminte că are o afinitate cu actualul Guvern a revenit pe post (fiindcă fusese detaşat de la Harghita la Mehedinţi), iar acum directorul Direcţiei Agricole Dolj este detaşat în judeţul Călăraşi. Directorul Direcţiei Agricole Olt este detaşat în judeţul Alba. Şi aşa mai departe. În Dolj, de exemplu, toţi fermierii se deplasează la Craiova pentru a se înregistra la sediul Direcţiei Agricole în loc să se înregistreze la sediile APIA din judeţ, ceea ce înseamnă că o parte din suta de lei care se acordă la ha este deja cheltuită de oameni pentru transport, ca să nu mai vorbim de tracasare şi timp pierdut…, a mai spus Nicolae Giugea.

1 COMENTARIU

  1. Adica era mai bine cand era pdl-ul la putere. Ei au avut cei mai buni ministri si directori.Numai ca realitatea din pacate e alta. APIA a inceput platile si la nivel judetean si la nivel national,iar despre Directia Agricola se aud numai lucruri bune.Penibil acest domn Giugea, care din lipsa de discurs electoral, face afirmatii fara acoperire.Asa vrea sa ajunga senator, mintind lumea cum a facut pdl-ul 4 ani? Rusine dom’ prefect !

Comments are closed.