Becali, acceptat pe listele USL pentru a se bate cu Dan Diaconescu

0
36
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, într-o emisiune la Antena 3, că în situaţia în care USL va pierde alegerile parlamentare acest lucru nu se va întâmpla din cauza lui George Becali şi nimeni nu e „vinovat singur”, precizând că până la urmă acesta cere un mandat în Legislativ. „Dacă USL câştigă aceste alegeri, nu le câştigă datorită lui Gigi Becali, dacă le pierde, nu le pierde din cauza lui Gigi Becali (…) Nimeni nu e vinovat singur, nimeni nu are merite singur într-o asemenea construcţie. (…) Nu e Gigi Becali un capăt de ţară, în momentul în care tot felul de flăcăi – plătiţi de unde sunt plătiţi – tot fac comparaţii cu Brătianu … Eu spun următorul lucru: haideţi să nu mai amestescăm lucrurile astea cu Brătianu, Brătianu e la locul lui, în istorie, avem de învăţa de acolo, ne descurcăm după puterile noastre”, a susţinut Antonescu.

La rândul său, liderul PSD, Victor Ponta, copreşedinte USL, susţine că Gigi Becali va candida pe listele Uniunii deoarece îi poate răspunde lui Dan Diaconescu mai bine decât o poate face el cu cifre şi texte de legi, liderii USL asumându-şi strategic decizia de a nu-l trimite pe Becali să se mai „spele pe mâini”. „Decizia cu Gigi Becali am susţinut-o din două motive: unul strategic, în care ne-am asumat că USL nu este doar adunarea liberali cu pesedişti sau Antonescu-Ponta, ci adunarea tuturor celor care vor să ne sprijine să scăpăm de regimul Băsescu. Ne-am asumat strategic că orice om care este alături de noi în această bătălie nu începem să-i spunem: Dom’ne, de tine nu-mi place, tu mai du-te pe la şcoală, tu mai du-te mai spală-te pe mâini…Tactic, în momentul în care PDL şi-a construit această relaţie directă cu Dan Diaconescu şi cu un discurs de tipul Dan Diaconescu, care este foarte mult promovat, Becali îi răspunde lui Diaconescu mult mai bine decât aş putea s-o fac eu. Eu îi răspund cu cifre, cu texte de legi lui Diaconescu, dar nu pare să-l impresioneze nici legea, nici bunul-simţ sau răspunsul raţional. Dacă Diaconescu vrea să candideze la Parlament, o să candideze Becali împotriva lui”, a spus Ponta, tot la Antena 3. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6, acelaşi în care va candida şi Dan Diaconescu, aliatul PDL, el afirmând că Becali va câştiga.

Conducerea PNL a decis, luni, începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali, şi cu PNŢCD – aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu. Acesta a menţionat că au existat şi voci care s-au pronunţat împotriva includerii lui Becali pe listele USL, însă, în final, decizia a fost luată în unanimitate. Lucru contrazis însă de vicepreşedintele Varujan Vosganian, care precizează, pe blog, că în şedinţa de luni el a votat împotriva unei cooptări pe listele USL a lui George Becali. „Doresc să aduc o mică rectificare ştirii de presă potrivit căreia mandatul preşedintelui PNL pentru a negocia susţinerea de către PNG a USL, inclusiv prin participarea pe listele USL, pe locurile PNL, a preşedintelui PNG, a fost adoptat în unanimitate. Personal am votat împotrivă (ştiu că a existat şi o abţinere). Motivul pentru care am votat împotrivă l-am prezentat în cadrul şedinţei de birou PNL. Nu doresc să reiau aceste argumente, căci nu vreau, cum am mai spus-o, să intru în polemici publice cu unii dintre colegii mei de partid”, susţine Vosganian, într-o postare pe blogul personal.