Rădoi: “Markovic trebuie să facă diferenţa cu FCSB”

0
381

În derby-ul etapei a 11-a a Superligii, Universitatea Craiova întâlneşte FCSB, duminică, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Mirel Rădoi a prefaţat disputa cu fosta sa echipă, spunând că, în condiţiile în care vor lipsi Ivan, Koljic şi Baiaram, Markovic va trebui să facă diferenţa duminică seara. Rădoi şi-a început discursul transmiţând condoleanţe familiei lui Nicolae Zamfir şi spune că, duminică, alb-albaştrii vor juca şi în memoria fostului antrenor al Universităţii Craiova.

„Este un derby, meci încins, cum a fost mereu în ultimii ani, cu multe goluri şi sper să fim echipa victorioasă. Nu e ciudat că mă întâlnesc cu Dică, fiindcă nu e un meci între noi, ci reprezentăm două entităţi, două echipe cu istorie şi cu mulţi suporteri în spate. E clar că ne ştim reciproc, ne ştim ideile, mă pot încumeta să spun şi primul lor 11 la meciul de duminică: Târnovanu, Boboc, Dawa, Tamm, Radunovic, Oaidă, Olaru, Octavian Popescu, Coman, Cordea şi Compagno, aşa cred că vor începe, nu vor apărea mari surprize nici ca sistem nici ca prim 11, au fost odihniţi cinci jucători pentru meciul cu noi. Şi ei ştiu la fel de multe despre noi.  Nu ştiu dacă va apărea Arlauskis la noi, sunt câteva semne de întrebare, în funcţie de rapoartele fizice, tactice, jucătorii vor afla primul 11 chiar în vestiar. La experienţa lui Găman, sunt sigur că a trecut peste greşeala de la Cluj, nici nu poţi să trăieşti în trecut. Vom vedea pe parcurs dacă vor apărea jucători interesanţi pe care să-i achiziţionăm. Nu discut de Bauza sau de alţi jucători aflaţi sub contract, s-ar isca numai polemici. Indiferent cu cine ar fi jucat, FCSB avea presiune, pentru că nu au adunat atâtea puncte câte şi-ar fi dorit, plus că întâlesc un adversar care este peste ei în clasament, cu care se bat la primele locuri. Baiaram, Koljic şi Ivan nu pot juca, să vedem dacă-i recuperăm pe Silva, Rivaldinho şi cei care mai au probleme. Şi dacă vrea şi dacă nu vrea, Markovic va trebui să facă diferenţa duminică. E presiunea mai mare pe ei faţă de noi, dar la Craiova e public pretenţios, uneori chiar dacă ai avantaj, dacă nu joci bine, se pune presiune. Dacă cineva se aştepta să am o baghetă magică, atunci se înşală. Ne bucură că nu sunt greşeli de compartiment, erorile individuale pot apărea şi din cauza relaxării, din cauza unei încrederi mari pe care le-o transmitem, le spunem să rişte uneori. Când vom elimina aceste greşeli, cadouri, va fi greu să ne mai bată cineva. Am vorbit cu băieţii, UNICEF sau Crucea Roşie ar trebui să ne punem pe tricouri, la ce cadouri am făcut. Am avut o medie de vârstă de 29 de ani cu CFR, dacă vedea cineva meciul nu putea crede acest lucru. Vina e împărţită între mine şi jucători, nu există un singur vinovat cât voi fi eu aici. Poate avem nevoie de mai mulţi tineri, să scădem media de vârstă să atacăm mai multe obiective în acelaşi an. Deşi avem talie mare şi am avut multe faze fixe, apare problema sincronizării între cei care execută şi cei care finalizează, zonele pe care trebuie să le atacăm, am avut problema asta şi la naţionala de seniori” a declarat Mirel Rădoi.

„O să fie meci greu cu FCSB, dar sperăm să luăm cele 3 puncte şi să urcăm în clasament. Nu am emoţii, asta e meseria mea, să joc, chiar dacă avem jucători lipsă, trebuie să ne facem datoria. La noi acasă publicul este minunat, şi la Severin au venit după noi. Presiune este mereu la Craiova, este şi presiunea care mi-o pun eu, fiindcă vreau să joc cât mai mult şi să dau goluri. Sper să dau gol şi cu FCSB şi să câştigăm trei puncte. Mă simt bine în toate sistemele, unde mă pune Mister. E lipsă de concentrare atunci când ratez. Şeful (Mihai Rotaru, n.r.) mă susţine indiferent de evoluţiile mele, e alături de mine întotdeauna. Mă simt bine, ştiu câte kilograme am, staff-ul ştie câte kilograme am, de restul nu mă interesează. Plecăm cu prima şansă pentru că jucăm acasă, avem suporterii cu noi, toate echipele din România sunt de bătut. Cei de la FCSB au mulţi jucători care au fost odihniţi şi nu va comta că au jucat joi cu Anderlecht, vor fi bine fizic” a declarat Jovan Markovic.