Ion Prioteasa a primit premiul pentru „Excelenţă în cultură”

0
84

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a primit, ieri, premiul pentru „Excelenţă în cultură”, distincţia fiindu-i conferită în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, desfăşurat în perioada 16-18 septembrie, la Craiova.

Şeful administraţiei doljene, inivitat la acest eveniment, care s-a dorit a fi unul de ţinută, a precizat că este onorat să participe la festivitatea de deschidere a Festivalului de Poezie „Mihai Eminescu”, fiind o manifestare tânără, dar puternică şi de anvergură, reprezentând unul dintre evenimentele sonore care aşază Cetatea Băniei pe harta mondială a culturii. „Primesc acest premiu cu toată plăcerea şi în numele unei echipe extraordinare pe care o are Consiliul Judeţean Dolj; în numele consilierilor judeţeni care susţin întotdeauna orice iniţiativă ce vizează domeniul culturii, dar şi în numele aparatului propriu al Consiliului Judeţean, precum şi al instituţiilor subordonate, oameni care au muncit enorm şi s-au străduit exemplar pentru a pune în operă toate aceste proiecte. Vă mulţumesc şi dumneavoastră pentru că v-aţi gândit la noi şi ne-aţi decernat acest premiu, care ne onorează”, a precizat Ion Prioteasa.

Oraşul nostru este o capitală culturală internaţională

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a mai spus că distinşii oaspeţi se află, cu această ocazie, într-o veritabilă citadelă a artelor şi ştiinţelor, o zonă cu o istorie bogată şi cu o tradiţie strălucită în educaţie şi cultură, care, de-a lungul timpului, a dat lumii personalităţi ilustre. «Prezenţa domniilor voastre aici atestă încă o dată că oraşul nostru este, în fapt, o capitală culturală internaţională şi reprezintă un argument în plus pentru legitimitatea demersului iniţiat de Primăria municipiului Craiova, care vizează obţinerea acestui meritat titlu în anul 2021. Doresc să-i felicit pe toţi cei care au contribuit la organizarea acestei ediţii a Festivalului de Poezie „Mihai Eminescu”, pentru că au reuşit să ofere tuturor iubitorilor de frumos, de vers şi cânt, un eveniment important, un reper spiritual şi o manifestare de largă simţire», s-a adresat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, organizatorilor şi invitaţilor prezenţi la festivitatea de deschidere a celei de-a II-a ediţii a festivalului, găzduită de Muzeul de Artă din Craiova.