A vrut să achite taxa de pod la Calafat cu bancnote de 100 de euro false

0
86

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Calafat au descoperit, luni seara, două bancnote false de 100 de euro. Un cetăţean polonez, şoferul unui autocamion, a vrut să achite taxa de pod cu banii falşi, iar când oamenii legii l-au luat la întrebări a declarat că i-a primit rest în Grecia.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că, luni seara, în jurul orei 20.15, la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Marek M., în vârstă de 54 de ani, conducând un autocamion marca Renault.

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, i-a înmânat acestuia două bancnote de 100 de euro. Numai că, în urma examinării bancnotelor, s-a constatat faptul că acestea nu prezintă elasticitatea unora autentice, iar după verificarea cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnotele. Oamenii legii l-au audiat pe bărbat, acesta declarând că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnotele sunt false şi că le-a primit ca rest în Grecia.

„Bancnotele au fost reţinute pe bază de dovadă  pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar-şef Romică Ivănoiu.