MAI: Un poliţist va fi responsabil pentru fiecare unitate de învăţământ

0
254

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) va desemna, odată cu începerea şcolii, câte un poliţist responsabil pentru fiecare unitate de învăţământ care va face parte din Comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, constituită la nivelul fiecărei şcoli. 

„Poliţistul va lua contact cu directorii şcolilor, cu responsabilii firmelor de pază, acolo unde acestea există, şi vor realiza împreună o analiză de risc privind vulnerabilităţile în ceea ce priveşte siguranţa copiilor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Strategia comună de acţiune a Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor care privesc ordinea publică, cuprinde măsuri concrete de sporire a siguranţei în zona şcolilor, prin patrulare”, informează un comunicat al MAI remis sâmbătă Agerpres.

Poliţiştii şi jandarmii vor acţiona împreună şi astfel vor fi prezenţi în zona şcolilor şi liceelor la momentele intrării şi ieşirii de la ore. Aceştia vor verifica modul cum este asigurată paza internă la şcolile care au astfel de sisteme şi vor desfăşura acţiuni preventive, inclusiv aspecte ce ţin de siguranţa rutieră.

„În plan administrativ, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a solicitat prefecţilor şi reprezentanţilor inspectoratelor şcolare judeţene intensificarea controalelor privind asigurarea cadrului adecvat desfăşurării procesului de învăţământ”, se arată în comunicat.

Acţiunile desfăşurate la nivel naţional, în contextul începutului de an şcolar, implică peste 10.000 de poliţişti, la care se mai adaugă, în caz de nevoie, şi 1.600 de jandarmi. (Agerpres)