Profanare de morminte la Podari

0
1001

Un bărbat din comuna Podari a semnalat poliţiştilor că mormântul fiicei sale a fost profanat, în cauză fiind deschis un dosar penal. 

Ieri, 16 august, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au fost sesizaţi de un bărbat de 58 de ani, din comuna Podari, cu privire la faptul că în cimitirul din localitate, o cruce din lemn, două vaze din plastic și câteva coroane funerare, ce erau amplasate la mormântul fiicei sale, decedată în luna aprilie a acestui an, au fost incendiate. “Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului si au constatat că în cimitirul respectiv ar fi fost incendiată  o cruce din lemn care era  parțial arsă. De asemenea, la faţa locului, au fost găsite cenușă și resturi vegetale arse,  două vaze din plastic topite, scheletul metalic al unei coroane funerare cu ramuri din plastic topite. În cauză, polţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, cercetările fiind continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă o soluţie prin unitatea de Parchet competentă”, a precizat Daniela Pîrvulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.
Se pare că de producerea faptei nu ar fi străin unul dintre preoţii din localitate, cercetările fiind în plină derulare, cel bănuit dorind răzbunare pe familia defunctei.