Alexandru Gîdăr, inspector şcolar general al învăţământului doljean: “Prezenţă de peste 79% la a doua probă a Bacalaureatului, fără probleme deosebite”

0
1465

La cea de-a doua probă scrisă a Examenului Naţional de Bacalaureat – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) –  au fost prezenți 576 de candidați (79,12%). Proba s-a desfășurat astăzi, 17 august, în şapte Centre de examen, în judeţul Dolj – trei în Craiova , celelalte în teritoriu (Filiaşi, Calafat, Dăbuleni şi Băileşti). Au fost absenți 152 candidați.

În urma susţinerii susţinerii Examenului Naţional de Bacalaureat, totul s-a desfăşurat bine, în Dolj. “Nu au fost înregistrate situații neprevăzute. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. De asemenea, proba la alegere a profilului și a specializării se va desfășura mâine, 18 august, iar primele rezultate vor fi afișate în data de 30 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidațiicompletează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise”, a precizat prof. Alexandru Gîdăr, inspector şcolar general al învăţământului doljean, preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat.