Alb-albaştrii sub lupă / Mangia n-a găsit trioul defensiv ideal

0
284

Încercând un nou sistem de joc în acest sezon, antrenorul italian a schimbat componenţa apărării atât de la meci la meci, cât şi pe parcursul fiecărei dispute

bartheCalancea – Oaspeţii au avut 5 ocazii de gol, dar numai la una a intervenit portarul Craiovei, în repriza a doua. A mai fost o bară, o şansă oferită chiar de Calancea, cu o ieşire stupidă, şi două ocazii în prima repriză.

Kelic – A avut o prestaţie ok, deşi de câteva ori s-a plasat prost pe contraatacurile adverse, la cele două ocazii din prima repriză.  Oricum, Mangia are probleme mari cu fundaşii, îi schimbă atât de la un meci la altul, cât şi pe parcursul fiecărei partide.

Barthe (foto) – După meciul de la Piteşti, cu Astra, din sezonul trecut, a fost a doua prestaţie dezastruoasă a francezului, în ambele cazuri fiind înlocuit. El şi Dimitrov l-au lăsat pe Serediuc să marcheze în prima repriză, doar imprecizia acestuia păstrând tabela intactă. Apoi, a faultat aiurea, provocând lovitura liberă din care Roman a lovit bara. În sfârşit, Popa l-a întors fără probleme, deşi era în unghi, la faza la care Calancea a intervenit. Barthe putea fi eliminat cu al doilea galben, pentru fault din spate, dar Kovacs l-a iertat. Francezul parcă a jucat pentru adversari. N-ar trebui să-l mai vedem pe teren, e timpul să revină Popov, un jucător opus lui Barthe, foarte motivat, foarte dedicat culorilor.

Briceag – Un alt meci modest, erori de transmitere, de plasament, dueluri pierdute. A fost întors de Roman uşor de două ori la ocazia din prima repriză. Nu se obişnuieşte cu sistemul cu 3 fundaşi. În ciuda ambiţiei sale şi a posturii de căpitan, Briceag parcurge cea mai slabă formă de când a venit la Craiova.

Dimitrov – A fost din nou foarte activ, a iniţiat multe acţiuni, coechipierii îl găsesc des în banda dreaptă, face preluări bune, dar suferă la ultima pasă, rar găseşte o centrare bună. A făcut un meci bun contra fostei sale echipe.

Mateiu – N-a prea contat în joc, a şi fost înlocuit înainte de final.

Zlatinski – A marcat, deşi nu lovise prea bine mingea cu capul, aşa cum se întâmplase şi mai devreme, când compatrioul Dimitrov îi centrase în mijlocul careului. Nu e clar dacă a fost în ofsaid la faza golului.

Burlacu – A fost cel mai bun în prima repriză, a avut două acţiuni bune în stânga, dar la prima n-a ştiut să forţeze un penalty, iar la a doua n-a fost precis la finalizare. Apoi a avut o reluare pe spate la un corner, dar fără forţă. În partea a doua a demarat de lângă tuşă, lăsându-şi adversarii în spate, dar din nou n-a prins poarta, înălţând „zmeul”. A dispărut apoi din joc şi a fost înlocuit.

Mitriţă – A executat destul de bine două lovituri libere în prima repriză, dar n-a prins poarta. A fost blocat de multe ori de adversari, care i-au acordat atenţie specială. A centrat pentru Gustavo la faza golului. Apoi, când putea declanşa un contraatac, a intrat pur şi simplu cu mingea într-un adversar în loc să-i paseze lui Bancu în stânga.

Gustavo – În prima repriză l-am regăsit în joc abia pe final, când a trimis de la distanţă un şut peste bară. În partea secundă a recentrat la faza golului.

Roman – Când a lovit bara a fost în ofsaid, dar galbenul l-a primit degeaba, fiindcă a fost faultat în careu de tizul său de la Botoşani. A avut apoi o mare şansă, dar a tras cu stângul pe lângă poartă. N-a jucat rău, dar probabil îl macină faptul că nu a marcat încă. Nu trebuia să se angajeze în duelul verbal cu spectatorii de la tribuna a doua, chiar dacă aceştia l-au provocat.

Bancu – A intrat foarte bine în joc, faţă de meciul trecut, de la Ploieşti. A interceptat mingea şi practic el a declanşat faza golului. Apoi a creat faza din care Roman a ratat o mare ocazie. Evoluţie bună, doar astfel poate spera să revină la titular, mai ales că el are neşansa ca unul dintre „juniori” să fie pe acelaşi post.

Spahija – Evoluţia modestă de la Ploieşti l-a scos din primul „11”, iar acum a profitat de evoluţia penibilă a lui Barthe şi a intrat pe final. Pare că este mai bun pe construcţie şi la faze fixe decât în marcaj, pe apărare.

Screciu – A intrat foarte determinat, a avut câteva intervenţii bune.