Mulţescu: “Cel mai mult mă bucură că legăm evoluţiile bune”

0
104

Reacţii după entuziasmanta victorie cu Iaşiul, care a propulsat Universitatea pe 3

MULTESCUUniversitatea Craiova şi-a trecut în cont, luni seară, al treilea succes consecutiv în campionat, 2-0 cu Poli Iaşi, însă mai mult decât atât a lăsat o impresie excelentă, supunând formaţia moldavă, venită pe Extensiv cu punctaj maxim, unui asediu permanent. Jucătorii au demonstrat astfel că au înţeles cerinţele lui Gigi Mulţescu, arhi-cunoscut ca un adept al fotbalului bazat eminamente pe ofensivă. De la debutul ratat cu Pandurii, 1-2 la Severin, alb-albaştrii au progresat gradual, mai puţin în meciul din optimile Cupei Ligii de la Cluj, unde s-au înclinat, joi, în faţa CFR-ului cu 2-3 la loviturile de departajare, 0-0 după 90 şi 120 de minute. Totuşi, niciuna dintre combatante n-a părut prea preocupată de acest meci, controlat, per-ansamblu, mai mult de Universitatea.

Revenind la disputa cu Iaşi, în afara golurilor a ieşit şi un noian de ocazii, între care şi un penalty, irosit de Nuno Rocha. A fost al patrulea ratat în tot atâtea zile, adăugând aici episodul de la Cluj. Andrei Ivan a fost omul numărul 1 contra lui Poli. El a închis tabela, a obţinut lovitura de pedeapsă şi a contribuit şi la alte numeroase faze importante.

La conferinţa de presă de după meci, Gigi Mulţescu a declarat că cel mai mult se bucură că echipa leagă evoluţiile bune şi l-a lăudat pe Ivan: „Este o victorie frumoasă în faţa unei echipe organizate. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că rămânem pe un platou de evoluţii bune, de patru meciuri, fapt care îmi dă speranţe pentru viitor. Este prematur să vorbim despre titlu, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Am avut până acum cinci meciuri cu echipe grele, din partea superioară a clasamentului, am reuşit să rămânem concentraţi şi am făcut faţă fizic acestei săptămâni în care am avut trei meciuri. Mie îmi arată asta că viaţa lor extra-sportivă este în regulă. Ivan a jucat exact cum îşi doreşte Daum (n.r. selecţionerul României), ţinând cont că spunea că el va apela la jucători care se dăruiesc echipei. Iar Ivan de câteva etape a înţeles că trebuie să joace pentru echipă. A făcut-o şi astăzi (n.r. luni), şi cu Târgu Mureş, la fel şi  cu Astra. Este într-o formă bună şi este în creştere.”

Tehnicianul a vorbit şi despre nou ivita problemă a ratării penalty-urilor. “La fiecare sfârşit de antrenament exersăm penalty-uri. Iar la acest meci a executat un jucător care a bătut perfect la şedinţele de pregătire. Dar într-un meci oficial este vorba de concentrare, de războiul mental dintre portar şi executant. E vorba şi de execuţie, pentru că Rocha a dat prost, la nivelul braţelor portarului. Dacă dădea sus, cum a dat la CFR, ar fi fost gol. Este totuşi bine că dăm din alte poziţii.”

Mulţescu a adăugat că important este ca echipa să rămână montată, pentru că e mai uşor să ajungi sus, decât să te menţii. “Este mai mult un avantaj faptul că suntem în vârful clasamentului, în primul rând pentru mine, pentru că ei au demonstrat că au ajuns la un nivel şi nu mai au voie să scadă de acolo. Şi, sigur, este mai bine să construieşti pe victorii decât pe înfrângeri. Auzeam că se învaţă din înfrângeri. Dar de ce să nu învăţăm din victorii? E mai bine. Principalul este să rămânem montaţi, pentru că e mai uşor să ajungi sus, dar mai greu să te menţii. Adică să arătăm în continuare un nivel bun de joc, seriozitate, cu disciplină tactică. Pe urmă vom creşte, dacă suntem modeşti. Este o stare de moment asta, aşa că nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să câştigăm în continuare meciurile care ne sunt accesibile, să ajungem apoi în luptă cu cei de sus“.

Andrei Ivan de la CS Universitatea Craiova se lupta pentru minge cu Madalin Ciuca in timpul meciului contra CSMS Iasi, meci contand pentru Liga I la fotbal, sambata, 9 mai 2015, la Craiova. BOGDAN DANESCU / MEDIAFAX FOTO

Ivan: “Ne dorim să fim cât mai sus în clasament, să fim pe podium

Cel mai bun jucător al Ştiinţei, Andrei Ivan, a spus: “Sunt bucuros că am câştigat, dar şi pentru că am marcat, este primul meu gol în acest sezon. Îmi doresc să marchez cât mai mult pentru a-mi ajuta echipa. În fiecare meci noi dăm totul pentru că ne dorim să fim cât mai sus în clasament, să fim pe podium. Naţionala rămâne o ţintă a mea, aşa că îmi doresc să cresc de la meci la meci şi sper ca la următoarea convocare să fiu şi eu acolo“.  Ivan nu s-a regăsit în lotul lărgit pentru meciul cu Muntenegru, primul din calificările pentru CM 2018.

Finalmente, Alexandru Băluţă a afirmat: „Este o victorie meritată, am arătat multe în acest meci, am demonstrat că putem mult mai mult. Eram datori faţă de suporteri după meciul de la Cluj, ne bucurăm că am adus cele trei puncte şi că suntem pe podium. Nu trebuie să vorbim acum despre titlu, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să continuăm pe această linie, să rămânem concentraţi, să obţinem maximum din fiecare meci şi să terminăm pe loc de play-off. Andrei Ivan a făcut un meci mare, trebuie să continue pe aceeaşi linie, dar suntem mulţi tineri de perspectivă la Universitatea, nu doar el.”