Finalul bun aduce remiza

0
122

Universitatea a evitat in extremis o înfrângere la Timişoara, încheind 1-1, sâmbătă, datorită unei reuşite semnate în minutul 88 de Nuno Rocha, aflat la primul său gol stagional. Tot la capitolul premiere, golul capverdianului a fost cel dintâi izbutit în acest sezon de atacul Craiovei.

Precauţia a fost cuvântul de ordine în prima repriză a disputei de pe “Dan Păltinişanu”, cele două combatante oferind, prin urmare, un joc tern, cu multe pase greşite şi execuţii asemenea. Fond pe care a existat doar câte o oportunitate notabilă de fiecare parte. Un şut al “vitezistului” Bărbuţ (13), puţin pe lâgă poarta lui Bălgrădean, şi o reluare cu capul, pe spate, semnată de Acka (43), după o centrare a lui Vătăjelu din lovitură liberă, respinsă cu un reflex excelent de Kirschstein.

La revenire, bănăţenii au fost din nou periculoşi în minutul 52, când Elek, nemarcat, a reluat cu capul pe lângă poartă. “U” a răspuns instantaneu (53), dar Ferfelea n-a ajuns la o centrare a lui Herghelegiu pe care scria 1-0. Rezultat care peste patru minute avea să se consemneze în dreptul gazdelor: Goga a reluat cu capul la colţul lung, improvizatul fundaş central Dumitraş a uitat cum stă treaba cu ofsaid-ul, iar ecelaşi Elek a împins mingea în plasă de la un metru, de asemenea cu o lovitură de cap. Ştiinţa a reacţionat şi de această dată, numai că “torpilele” lui Mateiu (62, 63) s-au lovit de opoziţia goalkeeper-ului Timişoarei.

Gazdele şi-ar fi putut dubla avantajul în minutul 67, dar omniprezentul Elek a ratat întâlnirea cu balonul, servit fiind de noua achiziţie, fostul botoşănean Croitoru.

De aici încolo Universitatea a controlat cu autoritate partida, însă şuturile lui Ivan (68), Mateiu (78), Madson (83) sau Vătăjelu (87) n-au avut efect nici ele efect pe tabelă. Şi când şansele scăzuseră până spre cota de avarie, Nicuşor Bancu, după un corner, a înălţat o minge în suprafaţa de pedeapsă timişoreană, iar Nuno Rocha, cum am notat deja, a reuşit să egaleze, preluând şi împingând mingea în plasă de la doi metri.

Pentru Universitatea, departe de pretenţiile cu care a plecat la drum în startul sezonului, urmează acum derby-ul cu Steaua, programată duminică, 23 august, de la ora 18.30, pe „Extensiv”.

Săndoi: “Un punct muncit, pentru moral şi clasament“

La conferinţa de presă de dumă meci, “principalul” Emil Săndoi s-a arătat mulţumit cu rezultatul de egalitate, aducând în discuţie, totodată, şi problemele defensive cu care s-a confruntat “U” la această partidă: „Este un punct muncit. Prima repriză a fost mai modestă, dar am avut principala şansă de gol prin Acka. În partea a doua nu doar că am echilibrat, dar în final am fost peste adversar. Ne-am creat ocazii mari prin Ivan, Madson ori Mateiu şi în ultimele minute am egalat în urma unei faze fixe. Sunt mulţumit de jucătorii care au intrat pe parcurs, au dat un plus echipei. Şi merită amintit că am avut în final patru atacanţi pe teren. Totodată nu trebuie trecut cu vederea că ne confruntăm cu probleme mari în centrul defensivei. Nu i-am avut la dispoziţie pe Popov şi Kay, iar înainte de meci am aflat că nu putem conta nici pe Izvoranu, aşa că a trebuit să improvizăm în centrul apărării cu Dumitraş, care din punctul meu de vedere a dat un randament bun. Este un punct pentru moral şi clasament.”

Cristian Bălgrădean:

„Am crezut până în ultimul moment că putem obţine măcar un punct şi am reuşit. În cele din urmă este un punct afară, e bine că nu am pierdut. A fost o primă repriză fără ocazii, în partea a doua noi am avut şansele mai mari. În primă fază, la golul lor am crezut că e ofsaid şi de-asta m-am îndreptat spre arbitri. Nimănui nu-i convine situaţia în care suntem, trebuie să strângem rândurile şi să ne revenim.”

Alexandru Mateiu:

„Este mulţumitor un punct la cum s-a jucat, dar ne doream mai mult. Sper ca din următoarele meciuri să obţinem mai mult. Până la urmă am mai adunat un punct în clasament. Nu este tensiune la noi în vestiar, suntem un grup unit. Sperăm să obţinem maxim din meciul cu Steaua. Cu siguranţă, în urma unui rezultat pozitiv duminica viitoare ne vom descătuşa.”

ACS Poli Timişoara – “U” Craiova  1-1

Stadion: “Dan Păltinişanu”, spectatori. 3.000.

Au marcat: Elek 57 / Nuno Rocha 88.

Poli: Kirschstein – Iordache, Luchin, Melinte, D. Popescu – Artean, Llorente (Sarmov 66) – Bărbuţ, Goga (Zicu 59), Croitoru (Rufino 75) – Elek. Rezerve neutilizate: Smaranda – Neagu, Curtean, Cînu. Antrenor: Dan Alexa.

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Acka, Dumitraş, Vătăjelu – Zlatinski (Bancu 72), Mateiu, Madson (Mazarache 84), Ferfelea (Ivan 59) – Herghelegiu, Nuno Rocha. Rezerve neutilizate: Straton – Izvoranu, Târnăcop, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Luchin 85, Melinte 90+5 / Madson 23, Acka 56, Zlatinski 71, Mazarache 90+2, Herghelegiu 90+5.

Au arbitrat: Lucian Rusandu – Octavian Şovre, Mircea Orbuleţ.