Craioveanul cercetat pentru mai multe înşelăciuni prin metoda „accidentul” a ajuns după gratii

0
232

Craioveanul de 31 de ani reţinut pe 8 august a.c. pentru mai multe înşelăciuni prin metoda „accidentul” şi pus în libertate a doua zi, a fost arestat preventiv. Magistraţii Tribunalului Dolj au admis, marţi, recursul declarat de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Craiova de cercetare în libertate a bărbatului şi au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe 29 de zile.

Marţi, 13 august a.c., judecătorii Tribunalului Dolj au admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva deciziei de luare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara faţă de Alin Laurenţiu Dumitrescu, de 31 de ani, din Craiova şi au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile. Decizia a fost luată marţi, 13 august a.c.

„Admite recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Casează încheierea nr. 180 pronunţată în data de 09.08.2013 de Judecătoria Craiova în dosarul nr. 27857/215/2013. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dumitrescu Laurenţiu Alin pe o durată de 29 de zile cu începere de la data încarcerării. Definitivă”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. În aceeaşi zi, poliţiştii craioveni l-au prins pe bărbat şi l-au introdus în arest.

Reamintim că, pe 8 august a.c. poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de Ştefan Spătărelu, de 44 de ani, din comuna Cârcea, cu privire la faptul că mama sa, Elena, de 69 de ani, din aceeaşi localitate, a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat ce s-a recomandat a fi avocat şi care a informat-o că fiul său a accidentat un minor pe trecerea de pietoni, solicitându-i suma de 6.000 lei pentru a se împăca cu familia victimei. A fost constituită o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Nr. 1 Craiova şi 4 Coşoveni şi din poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Craiova care, în urma activităţilor specifice desfăşurate au organizat flagrantul la intrarea în Craiova, reuşind să-l prindă pe falsul avocat, Alin Laurenţiu Dumitrescu, de 31 de ani, din Craiova.

Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit faptul că acesta este autorul a încă trei înşelăciuni, prin metoda „accidentul”, comise la începutul lunii august a.c., în dauna părţilor vătămate Floarea Chiră, de 81 de ani, Florica Călimară, de 72 de ani, din comuna Cârcea şi Tudorel Pupăzan, de 70 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, Dolj. Dumitrescu a fost reţinut pe 24 de ore, însă a doua zi, Judecătoria Craiova a respins propunerea de arestare preventivă şi a decis ca bărbatul să fie cercetat în libertate, cu obligarea de a nu părăsi ţara.